Vineri, 26 aprilie 2024 - 12:09:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O căţeluşă şi-a aşteptat ore în şir stăpânul în faţa spitalului


23 septembrie 2017

O căţeluşă şi-a aşteptat stăpânul în faţa Spitalului de Urgenţă din Iaşi, cât acesta a fost tratat de medici.

Potrivit Iaşi TV Life, angajaţii au fost atât de impresionaţi de devotamentul căţeluşei Pappy, încât au lăsat-o pentru câteva minute să-şi vadă stăpânul.

După câteva ore, bărbatul a ieşit din spital şi a plecat împreună cu Pappy spre casă.

Potrivit reporterilor, multora dintre cei care erau pe holurile spitalului le-au dat lacrimile de emoţie şi au spus că aşa ceva au văzut doar în filme.

Cel mai cunoscut film în care este ilustrat devotamentul unui câine faţă de stăpânul său este Hachiko, regizat de Lasse Hallstrom, în 2009, cu Richard Gere în rolul principal.

Filmul începe într-o sală de clasă, unde nişte copii vorbeau despre eroii lor. Printre aceştia se numără şi nepotul profesorului interpretat de Richard Gere, care vorbeşte despre povestea minunată a bunicului său şi a lui Hachiko, eroul despre care a ales să vorbească.

Povestea filmului este inspirată după o poveste reală. În 1924, un câine din rasa japoneză Akita Inu, a fost găsit rătăcit prin bagajele gării din oraşul Odate, din prefectura japoneză Akita, de Hidesaburo Ueno, profesor la catedra de Agricultură a Universităţii din Tokyo.

Ani la rând, în fiecare dimineaţă, câinele îşi însoţea stăpânul până la gară şi îl aştepta în fiecare seară când se întorcea de la serviciu. Însă, în 1925, profesorul a suferit un atac de cord şi a murit.

Dar câinele a mers, vreme de nouă ani, zi de zi, dimineaţa şi seara, să-şi aştepte stăpânul, în acelaşi loc. Cu timpul, toţi cei care treceau prin gară i-au aflat povestea.

Mai târziu, s-a ridicat şi o statuie de bronz în faţa gării, povestea sa a ajuns în ziarele din Japonia şi a fost dat exemplu de devotament în şcoli.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro