Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 5:38:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


CEZAR: “Un manelist va cânta întotdeauna mult mai bine decât Inna”


13 martie 2013

Ploieşteanul Cezar, reprezentantul României la concursul Eurovision care va avea loc la Malmo în Suedia, s-a întors, pentru câteva ore, în locul în care a început povestea lui The Voice, Liceul de Artă Carmen Silva din Ploieşti.

“Aici a fost tatăl meu, aici am învăţat eu şi aici învăţa şi fratele meu, Darius. Amintirile mele cele mai frumoase sunt legate de Ploieşti şi sunt fericit că am reuşit să îi fac pe străini să afle că există Ploieştiul”, a spus Cezar Ouatu, într-o conferinţă de presă. Contratenorul şi-a adus aminte de anii petrecuţi în liceul ploieştean şi le-a mulţumit profesorilor care au investit în educaţia sa muzicală. “Valoarea acestui liceu am descoperit-o la Milano, când la admiterea la Conservator am constatat că sunt mult mai bine pregătit decât cei care terminau facultatea. Când eram elev mai bombăneam profesorii exigenţi şi cam tremuram la examenele de la finalul anului şcolar. Acum le mulţumesc pentru că educaţia de aici a pus bazele carierei mele”, a declarat artistul ploieştean, care a mărturisit că îşi va face timp în permanenţă pentru proiectele legate de Ploieşti.

Cezar va deveni în curând solist al Filarmonicii din Ploieşti, iar pe 27 martie va avea un concert extraordinar pe scena instituţiei de cultură.

 

 Primul proiect de pop opera

Ploieşteanul a mărturisit că piesa “It’s my life”, care i-a adus recunoaşterea naţională şi internaţională nu este primul proiect de pop opera în care a fost implicat. “În urmă cu trei-patru ani am înregistrat, între o cola şi o prăjitură, piesa Amore, compusă de bunul meu prieten Alin Radu. Din păcat decesul tatălui meu m-a afectat teribil şi o perioadă bună am renunţat inclusiv la muzică. Melodia aceea a fost prima mea tentativa de pop opera. Alin Radu a fost colegul meu încă din clasa întâi şi ne leagă o prietenie lungă. Pot a vă spun că în curând probabil voi înregistra o piesă compusă de el”, a afirmat Cezar.

Alin Radu este unul dintre cei mai promiţători tineri compozitori din România. Ploieşteanul a reuşit să intre în finala Eurovision în 2008 cu o piesă interpretată de Nico.

 

Despre muzică şi muzicienii romani

 

Cezar a avut cuvinte frumoase despre contracandidaţii ai din finală Eurovision şi a evitat să se lanseze în polemnici. “Luminiţa Anghel are o voce bună, cunoaşte Eurovisionul dar acum eu am fost preferatul publicului”. Ploieşteanul este dezamăgit de atitudinea lui Narcis Ianau, finalistul de la Vocea României. “Când s-a clasat pe podium la Vocea României am fost contactat de presa din ţară şi l-am sfătuit să aibă grijă de vocea lui. Cea mai bună şcoală pentru contratenori este în Elveţia şi ar trebui să meargă acolo ca să îşi lucreze vocea. Din păcate, am observat că nu mă suportă şi probabil consideră că nu a câştigat din cauza mea. Oricum trebuie să îi mulţumesc că piesa lui Seven mi-a purtat noroc în finală (nr. Cezar a fost al 7 lea concurent care a cântat în finala Eurovision România)”, a spus ploieşteanul.

El a mărturisit că este un mare amator de voci bune şi îi admiră pe cei care ştiu cu adevărat să cânte. “Un manelist bun va cânta întotdeauna mult mai bine decât Inna”, a spus Cezar care a fost surprins că a fost criticat de “oameni care nu au nicio treabă cu muzica”.

Cezar a tinut sa multumeasca publicului din Romania pentru faptul ca a avut incredere in el si pentru ca l-au sustinut in finala Eurovision Romania.

 

FOTO: Cristi CIMPEANU

 

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro