Vineri, 29 martie 2024 - 2:13:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Teribila profeţie din Vechiul Testament stârneşte panică


5 septembrie 2013

"Iată, Damascul este scos din numărul cetăţilor şi a rămas o grămadă de ruine". Acesta este pasajul profetic din Cartea lui Isaia, capitolul 17. Mai multe bloguri fundamentaliste creştine susţin că textul biblic este pe cale să se împlinească, scrie Time. "Sfârşitul este aproape", titrează unul dintre bloguri.
 
Conflictul din Siria a revenit în actualitate, după ce Statele Unite şi aliaţii săi au în vedere o posibilă intervenţie militară, în urma atacului cu arme chimice, care a dus la numeroase victime în rândul populaţiei.
 
Distrugerea oraşului Damasc, capitala Siriei, ar fi fost însă prezisă de acum 2.500 de ani, cred unii creştini.
 
Potrivit unor bloguri creştine, un fragment din Vechiul Testament vorbeşte exact despre acest subiect. Este vorba despre un citat din Cartea lui Isaia, capitolul 17: "Iată, Damascul este scos din numărul cetăţilor şi a rămas o grămadă de ruine".
 
Chiar dacă unii creştini cred în adevărul acestei profeţii şi aşteaptă împlinirea ei, cei mai mulţi teologi spun că textul nu trebuie interpretat literal. "Nu putem interpreta aşa Biblia, ar fi absurd. Este un text antic şi vorbeşte despre evenimente din trecut. Nu putem compara acum Statele Unite cu anticul Babilon. Nu putem face astfel de conexiuni", spune profesorul Walter Brueggmann, de la Seminarul Teologic Columbia.
 
Capitolul 17 din Isaia nu este singurul în care Siria este menţionată în Biblie. Iisus însuşi nu a călătorit, probabil, niciodată în Siria modernă, dar apostolul Pavel, al doilea cel mai faimos lider creştin, a fost convertit la creştinism în afara Damascului.
 
Pe de altă parte, biserica din Antiohia, Siria (un oraş aflat la aproximativ 96 de kilometri de Alep), a devenit un refugiu pentru primii creştini care au fugit de persecuţie din Ierusalim, după ce Ştefan, primul martir al creştinismului, a fost omorât cu pietre.
 
Regiunea siriană a dat naştere primilor teologi ai creştinismului, precum Sf. Ignatie, episcop al Antiohiei, Ioan Gură de Aur, contemporan cu Augustin şi Ioan din Damasc.

Sursa: Time

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro