Marţi, 21 ianuarie 2020 - 8:07:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Şedinţele la psiholog devin gratuite


17 aprilie 2015

Începând din această lună, şedinţele de psihoterapie sunt gratuite. După ani de zile în care psihologii au trimis rapoarte la Ministerul Sănătăţii, statul a decis să deconteze terapia. Medicii spun că un copil din zece are nevoie de ajutor cel puţin o dată înainte de a deveni major, relatează digi24.ro.

Claudiu are un băieţel de doi ani. În ultima perioadă, comportamentul copilului i-a dat de gândit, aşa că a cerut sfatul unui psiholog. Un sfat pe care, până la sfârşitul lunii martie, l-a plătit cu 100 de lei pe şedinţă.

„Având în vedere că o şedinţă la psiholog nu e chiar de ici, de colo, adică nu găseşti un psiholog bun sub 100 de lei”, a spus el.

Specialiştii au cerut de mulţi ani introducerea consultului psihologic pe lista de gratuităţi, mai ales pentru cei mici.

„Vârsta de debut a patologiei a scăzut foarte mult în ultimii zece ani chiar şi în România, astfel depresia, anxietatea sau tulburările emoţionale sunt depistate mult mai timpuriu la copii. Studiile arată că medicaţia în colaborare cu psihoterapia are rezultate pe termen lung mult mai bune”, a explicat psihologul Cristina Costescu.

Practic, acum, orice adult sau copil care are nevoie de tratament psihologic nu trebuie să-şi mai facă griji că nu îşi poate plăti tratamentul.

Un român din cinci suferă de afecţiuni psihice

„Asiguratul, cu biletul de trimitere de la medicul de familie, se va adresa unui medic specialist care are încheiat contract pentru furnizare de servicii conexe actului medical cu un psiholog, iar aceste servicii se vor acorda la solicitarea acestui specialist prin scrisoare medicală”, a declarat Crina Grozav, purtător de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate.

Introducerea acestor servicii e un sprijin şi pentru psihiatrii din spitalele de specialitate.

„În instituţiile cu paturi suntem extrem de aglomeraţi cu cazuri. A mai venit în ultimul timp şi această transformare a României dintr-o ţară de tranzit într-o ţară consumatoare de droguri”, a arătat medicul psihiatru Doina Cosman.

Un român din cinci suferă de afecţiuni psihice, iar specialiştii estimează că până în 2020 depresia va fi una dintre principalele patologii. România se află astfel pe locul al treilea într-un clasament european, după Estonia şi Polonia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(298 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateGratiela Gavrilescu

Din aceeaşi categorie:


CABINET PARLAMENTAR DEPUTAT BOZIANU NICOLETA CATALINA

Servicii medicale de calitate la standarde europene
Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 ianuarie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro