Marţi, 19 martie 2024 - 12:23:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Protestul Facebook a ajuns la episodul şase


18 ianuarie 2012


protest-ziua-6Sute de oameni s-au adunat, miercuri după-amiază, în faţa Teatrului Naţional din Piaţa Universităţii din Bucureşti, pentru a şasea zi de proteste. La fel ca şi în zilele trecute, manifestanţii scandează lozinci împotriva preşedintelui şi premierului, au steaguri şi bannere cu mesaje împotriva conducerii politice a ţării.

Pe una dintre pacarte se putea citi, spre exemplu, mesajul "Incompetenţa este crimă", în timp ce pe o alta stătea scris: "Corupţia: Gazele - Austria, Apa - Franţa, Curentul - Italia, Aurul - Offshore". Un alt protestatar agita un desen în care portretul lui Ceauşescu ieşea dintr-un corp dezintegrat de-al lui Băsescu. "Generaţia Facebook", aşa cum scria pe unul dintre bannerele tinerilor de la fântână, avea însă şi mesaje mai adânci: "1989 - Revoluţie, 2012 - Evoluţie".
Faţă de zilele trecute, marţi au început să apară şi nemulţumirile clare, punctuale: "Asta nu e justiţie!" sau "Unde sunt banii noştri?". Ironiile de genul "Jandarmeria, apără-i chelia!" sau "Am adus vaporul, pleci?" scris pe o bucată de polistiren decupată în formă de vapor au luat locul scandărilor triviale din serile trecute.

Un bărbat din Piaţa Universităţii care a afişat un banner cu mesaj interzis a fost dus la secţia de poliţie, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Bărbatul se afla în zona Palatului Şuţu, iar în momentul în care a afişat bannerul pe care scria "Legalizaţi marijuana", mai mulţi oameni aflaţi în zonă s-au repezit spre el să îl ia la bătaie. Acesta a fost scos de forţele de ordine din mulţimea furioasă.

Jandarmii l-au ridicat din zonă şi l-au dus la secţia de poliţie.
Două persoane care aveau cuţite şi alte trei asupra cărora jandarmii au găsit substanţe interzise au fost ridicate din Piaţa Universităţii şi conduse la secţii de poliţie, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Persoanele asupra cărora jandarmii au găsit două cuţite au fost duse la Secţia 3 de Poliţie, iar cele trei persoane ridicate pentru deţinere de substanţe interzise au fost conduse la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate, a spus Georgian Enache.

Peste 2.000 de oameni protestează în 20 de judeţe ale ţării, până la ora 18.00 nefiind înregistrate incidente, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru.
Deva, Brad, Orăştie, Hunedoara,Timişoara, Constanţa, Alba Iulia, Sibu, Călăraşi, Giugiu, Craiova sau Târgu Mureş sunt doar cţteva din localităţile în care românii au ieşit pentru a-şi striga nemulţumirile.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro