Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:55:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Hai la meci! Prahova Ploieşti- Victoria Fântânele, sâmbătă, de la ora 15.00, la Ciorani!


15 martie 2019

Returul Ligii C, Seria Mizil, debutează sâmbătă.

Prahova Ploieşti, cel mai vechi brand din fotbalul prahovean, va juca în compania echipei Victoria Fântânele. Partida va avea loc sâmbătă, 16 martie, începând cu ora 15.00, pe stadionul Voinţa din Ciorani.

Elevii lui Adrian Teodorescu şi Daniel Nedelcu au planuri mari pentru acest retur şi vor aborda fiecare meci ca pe o finală de Champions League.

Cu un lot de jucători vizibil îmbunătăţit faţă de tur, Prahova Ploieşti va încerca să termine campionatul în primele trei locuri, obiectivul propus fiind promovarea în Liga B.

Din păcate, returul debutează cu o veste proastă pentru Prahova Ploieşti, atacantul Răzvan Brotac accidentându-se în meciul amical cu Viitorul Fulga, fiind indisponibil pentru meciul cu cei de la Fântânele.

Prahova Ploieşti a terminat turul pe locul 7, având 14 puncte.

Vă reamintim că  Prahova Ploieşti, echipa reînfiinţată de omul de fotbal Adrian Teodorescu,  a fost înfiinţată în 1915, sub conducerea lui J.Koppes, după desfiinţarea ( redenumirea ) echipei United Ploieşti.

În chiar primul sezon, Prahova a câştigat Campionatul Naţional, iar după primul război mondial îşi reia activitatea alături de formaţiile bucureştene, participând la Campionatul Naţional în formula turneului final, cu campionatele de regiuni şi apoi de ligi, între anii 1919-1932. Performanţa sa majoră din această perioadă a fost câştigarea, în 1931, a campionatului Ligii de Sud, cu echipa formată din: Zaharescu, Barasch, N. Ionescu, Vasilescu, Müller, Dauché, Popescu, Obretcovici, Reingluber, Georgescu-Tarzan, I. Niculescu, Atanasiu. Din păcate pierde cu 2-3 în faţa lui U.D.R. Reşiţa şi ratează astfel şansa de a accede în semifinale.

Adrian Teodorescu este fost fundaş central la CSS Braşovia, FC Braşov, Poli Iaşi, Fortus Iaşi, Olimpia Rm. Sărat, Dunarea Galaţi, Gloria Buzău, Poiana Campina, Inter Sibiu, Mureşul Deva şi FC Gaszer (Ungaria),  Teodorescu este un personaj cunoscut în fotbal , acesta activând ca preşedinte la Dunărea Galaţi, Flacăra Moreni, Farul, Poiana Câmpina. În palmaresul lui Adrian Teodorescu sunt contabilizate peste 25 de promovări în diverse competiţii ale fotbalului românesc.

Teodorescu a fost primul personaj din fotbalului românesc care a fost interzis pe stadioane, fiind declarat persona non grata de către FRF şi preşedintele de atunci Mircea Sandu.
Suspendarea acestuia a fost ratificată de FRF la 12 mai 2008 şi ridicată pe 25 ianurie 2010.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro