Marţi, 19 martie 2024 - 11:44:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Comuna din România unde viceprimarul şi consilierii locali apără locuitorii de hoţi


5 februarie 2017

Viceprimarul şi consilierii unei comune din judeţul Constanţa patrulează pe uliţe pentru a prinde hoţii, alături de poliţişti.

Primarul localităţii Cumpăna, Mariana Gâju, spune că în comună au loc chiar şi câte 20 de spargeri în fiecare săptămână. Autorităţile locale au cerut ajutorul IPJ Constanţa, însă cum ajutorul s-a lăsat aşteptat, conducătorii comunei s-au organizat în patrule mixte, alături de poliţişti, scrie Cuget Liber.

”Îngrijorător nu este că fură pe timpul nopţii, ci faptul că ziua, între orele 12.00 şi 20.00. Au fost cazuri în care au intrat peste proprietari. Imaginaţi-vă că sunt bătrâni, copii fără apărare, este un adevărat pericol”, a declarat Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna

Florin Neagu, viceprimarul localităţii, alături de consilierii locali, au fost primii voluntari care au patrulat pe străzi, alături de poliţişti locali, în încercarea de a prinde autorii furturilor. Primarul speră că şi alţi locuitori se vor deveni voluntari în această cauză.

”Ce să fac, să stau cu mâinile în sân şi să mă uit cum ne fură? Eu am văzut astfel de iniţiative în alte ţări, dar în România e cam greu cu voluntariatul. Aseară am avut echipe de 16 persoane”, a mai spus Mariana Gâju.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro