Duminică, 10 decembrie 2023 - 6:28:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Banii europeni au modernizat Centrul pentru Persoane cu Handicap de la Urlaţi


15 mai 2013

Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihică pentru persoane adulte cu handicap de la Urlaţi a intrat în reabilitare cu ajutorul fondurilor europene.

Astfel, prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3- “Îmbunătăţirea infrastructurii sociale” clădirile centrului au fost reabilitate, de acelaşi “tratament” beneficiind şi reţelele de utilităţi şi aleile de acces. În plus, centrul a fost dotat cu echipamente specifice nevoilor beneficiarilor rezidenţi în instituţie.

Valoarea totală a proiectului este de peste 3,7 milioane de lei, 85% din sumă fiind alocată de către Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Potrivit constructorului, lucrările vor fi finalizate cel târziu la 1 decembrie 2013, deşi termenul proiectului este iunie 2014.

Centrul de recuperare de la Urlati poate adăposti 175 de bolnavi, în prezent fiind ocupate 160 de locuri.

Fabioara Ionescu, administratorul public al judeţului Prahova, a anunţat că după finalizarea proiectului Consiliul Judeţean va reabilita şi drumul de acces spre centru, drum care crează mari probleme celor care doresc să îşi viziteze rudele găzduite în Centru.

 

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Duo_best_gaz


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 8 decembrie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro