Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:00:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


A doua ediţie a Memorialului Ştefan Moldanschi, un test real pentru micii scrimeri de la CS Petrolul Ploieşti


10 iunie 2019

45 de copii care practică scrima la Ploieşti şi Braşov s-au întâlnit sâmbătă, la Ploieşti, la cea de a doua ediţie a Memorialului Ştefan Moldanschi.

În sala destul de mică de scrimă a clubului CS Petrolul Ploieşti, cu ajutorul financiar al părinţilor şi al antrenorului Claudiu Moldanschi, evenimentul s-a dovedit un real succes şi un test pentru copiii ploieşteni.

Concursul, la care au participat cluburile CS Petrolul Ploieşti şi Corona Braşov, a avut două categorii de vârstă: U9 şi U11.

Copiii ploieşteni cel mai bine clasaţi (în primii 8 la fiecare categorie) au fost:

Categoria U9 floreta

  • Locul 2 Ema Achimescu
  • Locul 3 Ioana Nae
  • Locul 5 Anastasia Bugheanu


Categoria U11 floreta

  • Locul 6 Ana Constantinescu
  • Locul 7 Sophia Anastase
  • Locul 8 Cosmin Popescu


Rezultatele sunf foarte bune pentru copiii ploieşteni mai ales dacă ne gândim că la Ploieşti scrima, deşi este sport olimpic şi aduce numeroase satisfacţii românilor la campioanatele mondiale sau la olimpiade, nu este finanţat în niciun fel de autorităţile locale şi judeţene.

Singura secţie de scrimă din oraş este la clubul CS Petrolul Ploieşti, dar, puţină lume ştie, că antrenorul Claudiu Moldanschi lucrează cu micuţii în regim de ...voluntariat. Poate că vreunul dintre politicienii zilelor noastre va găsi o modalitate de finanţare şi pentru acest sport olimpic, nu de alta, dar poate că oamenii mai vor să vadă şi altceva decât baschet, handbal, volei sau fotbal.

Poate că se vor găsi ceva fonduri măcar pentru organizarea celei de a treia ediţii a Memorialului Ştefan Moldanschi, competiţie pe care antrenorul de la CS Petrolul doreşte să o organizeze în toamnă, când vor fi invitate mult mai multe cluburi.

E adevărat că sporturile individuale nu atrag în sălile de competiţii mii de persoane, dar sunt sporturile care încă aduc medalii în competiţiile internaţionale. Iar un sportiv medaliat...înseamnă poze frumoase pentru campania electorală!


 

 


 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro