Vineri, 19 aprilie 2024 - 1:28:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un zgârie-nori de peste 300 de metri, escaladat cu mâinile goale


16 aprilie 2015

Căţărătorul francez Alain Robert, poreclit „Spiderman”, a escaladat una dintre cele mai înalte clădiri din Dubai, în Emiratele Arabe Unite, fără să folosească echipamente speciale de alpinism, relatează Associated Press, potrivit „Huffington Post”.

Pentru a urca până în vârful turnului, francezul s-a folosit numai de cretă şi de bandă adezivă pe care le-a aplicat pe vârfurile degetelor. Cu 75 de etaje, Cayan Tower este unul dintre cele mai cunoscute turnuri din Dubai, fiind celebru pentru forma sa răsucită.

Alain Robert, în vârstă de 52 de ani, a escaldat clădirea duminică, în mai puţin de 70 de minute. Nu a folosit cabluri sau alte echipamente de protecţie.

Poreclit „Spiderman”, Alain Robert a devenit faimos pentru escaladarea fără echipament de protecţie a unora dintre cele mai înalte clădiri din lume.

În 2011 el s-a căţărat pe cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa din Dubai, înaltă de 828 de metri. Însă pentru acea ascensiune el a fost obligat să folosească o frânghie, conform cerinţelor organizatorilor. Alain Robert a escaladat turnul în şase ore.

În octombrie 2011 francezul a venit şi în România, unde a escaladat Hotelul Intercontinental din Bucureşti în doar 15 minute. Hotelul Intecontinental are 25 de etaje şi 77 de metri înălţime.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro