Joi, 25 aprilie 2024 - 11:36:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O familie de balene a oferit un spectacol inedit, aproape de ţărm


15 iunie 2015

Dronele au devenit din ce în ce mai populare şi mai accesibile, iar cine îşi doreşte să surprindă imagini spectaculoase are la dispoziţie numeroase peisaje de explorat. Un turist a reuşit să obţină filmarea vieţii lui.

Un tânăr care se pregătea să facă surf a văzut o familie de balene foarte aproape de ţărm şi s-a gândit că este o ocazie de neratat pentru a le vedea cum înoată împreună, mai ales că sunt destul de greu de surprins în mediul lor natural, iar în mod normal, turiştii trebuie să dea bani foarte mulţi pentru a le admira.

Drona care are ataşată o cameră video GoPro Hero3 a surprins câteva imagini cu adevărat spectaculoase de la înălţime.

Familia de balene pe care Eric Sterman a surprins-o înota în apele din apropierea insulelor Hawaii şi din când în când executa salturi acrobatice.

Cel mai emoţionant moment pe care turistul l-a observat cu ajutorul dronei a fost acela în care puiul de balenă îşi îmbrăţişează cu multă dragoste mama.

Cercetătorii spun că balenele au apărut pe Terra în urmă cu zeci de milioane de ani, primele exemplare înrudite cu ele fiind, de fapt, animale care trăiau pe uscat. Aceste creaturi au dispărut treptat, iar în urmă cu 55 milioane de ani au apărut primele „forme” de balene adaptate mediului acvatic.

Odată la 2-3 ani, balenele nasc pui vii pe care îi hrănesc cu lapte. În timpul naşterii, femela mamă este înconjurată de câteva moaşe, care vor ajuta noul născut să se menţină la suprafaţă pentru a respira, informează wikipedia.org. Balena produce zilnic aproximativ 200-300 litri de lapte foarte gras. Puiul suge lapte matern şi are o rată de creştere foarte mare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro