Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:20:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un român poate câştiga 100 de milioane de euro cu un act cumpărat de pe net cu 112 lei


22 iunie 2017

O obligaţiune din 1906, cumpărată de un bucureştean de pe net cu 112 lei, i-ar putea aduce o avere. Acesta a obţinut în instanţă executarea silită a Primăriei Iaşi pentru 100 de milioane de euro, pentru că a reuşit să actualizeze valoarea obligaţiunii la rata inflaţiei din ultimii 111 ani. Suma reprezintă aproape jumătate din bugetul general al Primăriei Iaşi pe 2017.

„A făcut mai mult decât prevede legea şi mai mult decât i-a permis judecătorul. I-a făcut şi o actualizare la acel titlu executoriu de doar 2,5 tone aur, evaluate în lei sau în altă valută”, a declarat primarul Iaşului, Mihai Chirica, pentru Digi24.

Obligatiunea a cumpărat-o de pe un site de anunţuri cu 112 lei. „Clientul meu, când a venit la mine, sincer eram rezervat, însă, ulterior, la o a doua întâlnire, el a venit cu temele făcute, să spunem, cu documentaţia întreagă, cu extrase din legile din perioada interbelică”, a spus avocatul Ionuţ Iftode, pentru Digi24.

Primăria a contestat decizia şi speră să obţină câştig de cauză. Altfel, această situaţie ar putea crea un precedent periculos. În 1906, numai Primăria Iaşi a emis în jur de 27.000 de astfel de obligaţiuni. Campania a fost pentru a realiza proiectul de aducţiune a apei de la Timişeşti la Iaşi.

Directorul Direcţiei Judeţene a Arhivelor Statului Iaşi, Florin Cîntic, spune că în cercetarea făcută la sala de studiu nu s-a găsit un monitor oficial prin care seriile pe care le avea să fi fost câştigătoare.

Cercetătorii mai spun şi că sunt muţi colecţionari care au astfel de titluri şi se găsesc multe la vânzare pe internet.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro