Marţi, 14 iulie 2020 - 9:29:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Angela Gheorghiu va cânta pentru publicul din Bucureşti... gratuit


1 septembrie 2017

Soprana Angela Gheorghiu, superstar internaţional, va cânta la Bucureşti sub bagheta maestrului Eugene Kohn, alături de Filarmonica George Enescu şi tenorul Teodor Ilincăi, gratuit pentru public.

Adică intrarea este gratuită pentru bucureşteni, dar concertul este plătit de organizatori, respectiv Primăria Capitalei prin ARCUB. Evenimentul este unul aniversar, cu prilejul Zilelor Bucureştiului. Cel mai mare concert de muzică clasică, susţinut de superstarul internaţional soprana Angela Gheorghiu va avea loc pe 15 septembrie, de la ora 20:30, în Piaţa Constituţiei.

Concertul mai are o premieră pentru România, prin conceptual său unic, care îmbină muzica clasică cu cele mai noi elemente de tehnologie şi video mapping, informează ARCUB.

”Faptul că nucleul acestui spectacol este însăşi celebra soprană Angela Gheorghiu, o valoare inestimabilă, face ca acest eveniment să fie cu totul şi cu totul special, o nestemată artistică, oferită locuitorilor Capitalei. Concertul are loc în aer liber, în Piaţa Constituţiei, iar accesul este gratuit. Un regal oferit publicului, o invitaţie la descoperirea valorilor autentice româneşti, dar şi la reconectarea cu vibraţia profundă a muzicii de operă. Aclamată pe marile scene internaţionale, dorită la cele mai impunătoare şi de seamă evenimente din lume, Angela Gheorghiu strălucește ca un fenomen rar: nu doar o cântăreață și actriță cu o tehnică vocală excepțională și inteligență dramatică și muzicală profundă, dar și un comunicator magnetic, care ajunge la inimile și la mințile unui public extrem de larg, care variază de la connaisseuri exigenți la întruniri informale. A adus cele mai înalte valori ale artei operei către o comunitate vastă la nivel mondial, pe o scară neobișnuit de largă”, informează organizatorii.

Ei explică de ce spetacolul este inedit: întreaga scenă va fi acoperită de proiecţii video ce vor crea iluzia unui film 3D. Concertul are un concept inovator, celebrele piese muzicale fiind sincronizate perfect cu proiecţii de video mapping special gândite pentru acest show, artiştii fiind armonizaţi, pe tot parcursul concertului, de un decor virtual tridimensional.

Zilele Bucureştiului continuă în weekendul 16 – 17 septembrie cu spectacole de videomapping şi concerte pop-rock în Piaţa Constituţiei. Anul acesta Zilele Bucureştiului aniversează alături de locuitorii oraşului 558 de ani de la prima atestare istorică a Capitalei.

Pentru cariera ei strălucită, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincţii, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris şi titlurile de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor, dar şi de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, acordate de Guvernul francez. În decembrie 2010, Angela Gheorghiu a devenit Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte din Iaşi. În acelaşi an, Angela Gheorghiu a fost decorată cu Ordinul Steaua României în grad de Comandor – cea mai înaltă decoraţie acordată de către preşedintele României. În octombrie 2012, Angela Gheorghiu a primit Medalia Nihil Sine Deo din partea Regelui Mihai I al României, pentru promovarea valorilor culturii româneşti în străinătate.

În ultimii ani, Angela Gheorghiu a interpretat spectacolele Adriana Lecouvreur, Tosca și La Bohème în Viena, Paris și Londra, și concerte în Amsterdam, Londra, Praga, München, Hamburg și Viena (Konzerthaus) și mai multe recitaluri. În martie 2015 a debutat în rolul lui Charlotte din Werther de Massenet. În august 2015 a cântat Werther la Salzburger Festspiele și a avut un concert la Grafenegg (Austria). În ianuarie 2016 a revenit la Royal Opera House cu Tosca, un spectacol pe care l-a jucat la Wiener Staatsoper în februarie și aprilie 2016.

Angela Gheorghiu a emoționat mulțimi de spectatori din marile săli de operă și de concerte ale lumii și a inspirat milioane de oameni la evenimente cum ar fi celebrarea jubileului de aur al Reginei Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham, concertul pentru premiul Nobel pentru pace la Oslo, concertul jubileului Reginei Beatrix la Palatul din Amsterdam, ceremonia de deschidere a celui de-al 59-lea Festival de Film de la Cannes și deschiderea Amfiteatrului Katara în Doha, Qatar. În diverse locuri, pe scene de operă și de concert internaționale, sau în cinematografe unde poate fi văzută jucând în filme realizate special pentru ea, Angela Gheorghiu captivează publicul ei extrem de divers.

Angela Gheorghiu este un adevărat ambassador al operei.

Eugene Kohn şi-a început cariera ca acompaniator de pian al unor staruri de operă precum Maria Callas, Franco Corelli, Luciano Pavarotti şi Renata Tebaldi. Studiile sale includ stagii de pregătire cu dirijori cunoscuţi ca Fausto Cleva, Thomas Schippers şi Erich Leinsdorf. După ce dirijează frecvent la Metropolitan Opera din New York, îşi face debutul pe scena operelor din Viena, Paris, Berlin, Buenos Aires. În prezent se dedică atât operei cât şi simfoniilor şi este directorul muzical al concertelor internaţionale ale lui Placido Domingo şi Andrea Bocelli.

Teodor Ilincăi şi-a făcut debutul internaţional în decembrie 2009, la Opera Regală din Londra cu Boema, atrăgând atât aprecierea publicului, cât şi a criticii de specialitate, precum şi şansa de a debuta discografic, într-o înregistrare difuzată de Casa de Discuri Opus Arte, alături de Hibla Gerzmava (în rolul Mimi) şi sub bagheta lui Andris Nelsons. În 2013, i-a fost decernat Premiul de Excelenţă pentru promovarea imaginii României în străinătate de către Elite Art Club Unesco.

Nu uitaţi, pentru concertul Angelei Gheorghiu intrare este gratuită.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(378 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 14 iulie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro