Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 6:31:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Micii artişti de la Colegiul Carmen Sylva pe scena Filarmonicii “Paul Constantinescu”


14 decembrie 2017

Marţi seară, Filarmonica Paul Constantinescu din Ploieşti a găzduit deja tradiţionalul şi mult aşteptatul concert de Crăciun al copiilor de la Colegiul de Artă “Carmen Sylva”.

Corurile “Crescendo” şi “Allegrezza” alături de orchestra “Allegrezza” dirijate pe rând de profesorii Mihai Nae şi Liviu Săvuţă, ne-au umplut sufletele de bucurie, de bunătate şi de căldură. Nu au lipsit desigur nici simpaticii colindători din grupul folcloric al colegiului coordonat de profesorii Adela Dumitru, Octavian Tudose şi Mihai Ioniţă, care au asigurat atât sfârşitul, cât şi începutul spectacolului. Spre sfârşitul concertului, spre surprinderea şi totodată bucuria celor mici, şi-a făcut apariţia pe scenă nimeni altul decât Moş Crăciun, dar nu într-o sanie trasă de Rudolph cel cu naşul roşu, ci pe trotinetă. Deh, moşul s-a adaptat vremurilor.

Soneriile telefoanelor mobile, un leit-motiv

Să trecem însă şi la aspecte mai puţin plăcute din timpul concertului pe care de fiecare dată le voi aminti şi chiar sublinia, căci deh, poate poate începe omul să se simtă. Oare nu mai avem chiar deloc bun simţ în noi? Faptul că telefoanele încă mai sună în timpul concertului a devenit deja un leit-motiv în lumea noastră. Cum ar fi un concert fără soneria mobilului? Ştiţi însă ce am observat anul acesta? Tot mai mulţi spectatori au trecut de la Android la IOS. Să le stăpâniţi sănătoşi, dar poate reuşiţi asta în afara sălii de concert, dragi spectatori.

Mare păcat că oamenii, în special părinţii celor care urcă pe scenă nu reuşesc să înţeleagă încă importanţa păstrării unei atmosfere prielnice desfăşurării unui act artistic. Degeaba îmi cântau atât de frumos îngeraşii de pe scenă “Linu-i lin”, când eu auzeam în spatele meu alţi “îngeraşi”, care scăpaţi de sub privirea mamelor pentru o clipă, începuseră să îşi facă de cap prin sală. 

“Dar ce să le fac doamnă? Sunt copii!”

Serios? Chiar nu mă aşteptam la acest răspuns. Da, sunt copii, dar poti fi educaţi să respecte munca celor de pe scenă, sau poti fi scoşi afară şi liniştiţi.
Dar nu vreau să vă mai cert, nu astăzi, nu după acest concert minunat care m-a făcut să uit de tot preţ de două ceasuri. Am văzut astă seară în ochii copiilor plăcerea de a cânta, veselie, sinceritate, dar şi emoţie, ambiţie, seriozitate şi grijă pentru fiecare detaliu.

Felicitări profesorilor care i-au îndrumat, felicitări Colegiului de Artă pentru regularitatea şi calitatea acestor spectacole de Crăciun!

Andreea Dragu




 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro