Vineri, 29 martie 2024 - 7:26:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Gigi Becali: “Cu Trump preşedinte, Dumnezeu va amâna sfârşitul lumii!”


10 noiembrie 2016

Alegerile din Statele Unite arată o nemulţumire profundă în societatea americană şi o dorinţă de schimbare, nu doar o atitudine negativă faţă de un candidat, a declarat fostul premier Adrian Năstase.  El a subliniat că relaţiile cu SUA rămân deosebit de importante, dar autorităţile de la Bucureşti nu trebuie să mai permită ca politica americană din ţara noastră să fie condusă „de personaje gen Mark Gitenstein, care au încercat să se poziţioneze ca un fel de guvernator pentru România".

„Alegerile din SUA au dat un câştig pe toată linia republicanilor. Nu e vorba doar de reprezentantul republican, de Donald Trump, e vorba şi de alegerile pentru Congres. Acest ansamblu de voturi ne arată o nemulţumire profundă în societatea americană şi o dorinţă de schimbare, deci nu doar o atitudine negativă faţă de un candidat sau altul. Este vorba de o dorinţă foarte puternică pentru o schimbare de politică internă şi, implicit, şi de abordare a problemelor internaţionale. Nu cred că mesajele radicale pe care le-a dat Donald Trump în campania electorală vor fi la fel de tăioase în perioada următoare. Probabil că el va fi într-o anumită măsură preluat sub un control firesc al establishment-ului împotriva căruia a luptat, dar care are ramificaţii mari la Washington, mai ales pe zone de politică externă, multe dintre liniile tradiţionale de acţiune externă americane vor fi păstrare", a afirmat fostul premier pentru Agerpres.„Este evident că relaţia bilaterală româno-americană va fi importantă pentru noi şi sperăm că va fi importantă şi pentru SUA, deşi este clar că va exista o perioadă de redefiniri de priorităţi în ceea ce priveşte legăturile SUA cu Europa, cu Rusia, cu China, cu Orientul Mijlociu. Este evident că se va schimba echipa care practic a coordonat legăturile cu România. Vor dispărea Joe Biden, Victoria Nuland şi multe dintre temele redundante pe care le-am avut în toţi aceşti ani — democraţia, drepturile omului, statul de drept — o mantră pe care au folosit-o foarte des democraţii în diverse ţări pentru a fezanda clasa politică din ţările respective, mă refer inclusiv la Ucraina, toate acestea vor fi înlocuite de o abordare mult mai pragmatică. Depinde, sigur, şi de capacitatea noastră de a nu lăsa ca politica americană în România să fie condusă de către persoane de tipul lui Mark Gitenstein care, în mod evident, au încercat să se poziţioneze ca un fel de guvernatori pentru România. Lucrurile acestea trebuie să se schimbe şi sunt convins că, în măsura în care vom şti să discutăm cu demnitate, vom putea să stabilim cu noile autorităţi americane o legătură funcţională, loială şi de interes comun", a mai spus Adrian Năstase.

Fostul şef al Executivului a punctat şi momentul intrării României în NATO, în perioada în care el era premier, după eşecul din 1997, de la Madrid: „Chiar dacă, cu o anumită întârziere, care ne-a costat din punctul de vedere al percepţiei de garantare a investiţiilor străine — eşecul din 1997 de la Madrid, când România nu a fost acceptată în NATO — intrarea noastră în NATO s-a produs în 2003, 2004, ceea ce ne-a permis, în mod evident, să avem o umbrelă de securitate şi să nu mai fim consideraţi o zonă tampon între Est şi Vest. Poate că intrarea în NATO a fost la momentul respectiv chiar mai importantă decât negocierile cu Uniunea Europeană, pentru că, în mod clar, acela a fost momentul în care România a trecut din Est în Vest, din zona de influenţă cel puţin geografică estică în zona considerată occidentală din punctul de vedere al alianţelor şi instituţiilor de integrare".

La rândul său, preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat că victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA este surprinzătoare, însă şi-a exprimat convingerea că, pentru România, relaţia cu SUA va fi în continuare foarte bună. „A fost un rezultat surprinzător dacă ţinem cont de sondajele de opinie preelectorale, dar este un rezultat clar, o victorie clară. Donald Trump şi Partidul Republican merită felicitări pentru victorie. Au câştigat împreună şi Preşedinţia, şi alegerile parţiale pentru Senat şi Camera Reprezentanţilor, deci o victorie pe linie”, a afirmat Gorghiu. În opinia sa, mesajul alegerilor americane este acela că nevoile şi aşteptările oamenilor nu trebuie ignorate, iar clasa politică şi partidele trebuie să asculte ce îşi doresc oamenii şi să le rezolve problemele.„Pentru România, relaţia cu SUA va fi în continuare foarte bună, sunt convinsă”, a mai declarat Alina Gorghiu.

De la declaraţiile relatate de ActiveNews  nu putea să lipsească Gigi Becali, trimisul lui Dumnezeu pe pământ, care a spus: „Pe mine nu m-a interesat ce preşedinte are altă ţară, cu atât mai puţin America, dar e prima dată când mă bucur, pentru că se va schimba toată faţa lumii! Sistemul şi-a dat seama că nu mai merge cum mergea şi l-a pus pe Trump. Şi-a dat seama că e pe o cale greşită, că lumea o ia pe un drum greşit. Şi Trump a spus că greşeala Americii e politica corectă. Greşeala lumii e politica corectă! O va schimba Trump şi nu va mai fi aşa! Nu va mai fi ce a fost până acum, vor conduce republicanii, nu democraţii, nu va mai fi aşa mondializare, nu se vor mai implica în tradiţiile, religiile popoarelor, fiecare popor va fi condus prin tradiţia şi obiceiurile lui”, a susţinut latifundiarul. Acesta a spus că, dacă Trump a fost ales, Dumnezeu va amâna sfârşitul lumii pentru că Însuşi Dumnezeu l-a dat pe republican: ”O să avem de beneficiat de pe urma lui Trump. Nu va fi un sfânt, că nu e, dar cât de cât cred că, dacă a ieşit Trump, Dumnezeu va amâna sfârşitul lumii, pentru că conducătorii şi preşedinţii îi dă Dumnezeu! Dumnezeu l-a dat pe Trump!”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro