Joi, 28 martie 2024 - 7:07:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Preşedintele SUA, cucerit de un ţambalagiu român


18 martie 2014

Nicolae Feraru, de profesie ţambalagiu, este unul dintre ţiganii români admiraţi în lumea întreagă. A emigrat în America în urmă cu 20 de ani, unde concertează, mai ales, pentru comunităţile de români şi unguri din Chicago, unde s-a stabilit. El s-a făcut remarcat şi în multe alte ţări. La 63 de ani, lăutarul român, căruia nu îi este ruşine să se declare ţigan, l-a cucerit pe însuşi preşedintele Statelor Unite, care i-a trimis o scrisoare să îl felicite pentru măiestria cu care cântă la ţambal. El a şi primit, de altfel, cea mai înaltă distincţie acordată de guvernul american unui artist.

Artistul român cântă, de când se ştie, la ţambal. Iar când o face, parcă îi dă viaţă. Rezultatele nu au întârziat să apară. Cucerit de muzica lui, preşedintele Barack Obama a ţinut să îi trimită personal o scrisoare de felicitare.

"Artele tradiţionale şi populare au puterea de a ne lărgi orizonturile şi de a ne îmbogăţi viaţa, ne unesc şi ne amintesc că suntem oameni şi unii şi ceilalţi. Sper că eşti mândru de contribuţia ta la perpetuarea artei în America. Felicitări, încă o dată, pentru distincţia primită! Îţi doresc toate cele bune.

Cu sinceritate, Barack Obama"


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro