Vineri, 26 aprilie 2024 - 9:25:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Toate taxele rutiere de pe podul Calafat-Vidin vor fi percepute de către România


16 octombrie 2012

Toate taxele rutiere pentru traversarea podului Calafat-Vidin vor fi percepute de către România, pentru Bulgaria rămânând doar taxele feroviare, afirmă ministrul bulgar al transporturilor Ivailo Moskovski, într-un interviu publicat marţi de cotidianul sofiot 24 Ceasa.

Podul Calafat-Vidin, al doilea care leagă malurile bulgăresc şi românesc ale Dunării, va avea o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti. Costul construcţiei, care până în anul 2011 era estimat la circa 225 de milioane de euro, se va ridica cel mai probabil la peste 250 milioane de euro până la finalizarea proiectului.

În acest moment, între România şi Bulgaria există un singur pod peste Dunăre, între Giurgiu şi Ruse. În vara anului trecut, guvernul bulgar a redus taxa pentru autoturismele care traversează podul dinspre Ruse spre Giurgiu de la 6 euro la 2 euro. Taxa de pod din direcţia Giurgiu-Ruse, stabilită de România, nu a fost însă modificată, fiind menţinută la echivalentul a 6 euro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro