Vineri, 26 aprilie 2024 - 5:30:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sinaia - oraşul care promovează voluntariatul


3 mai 2016

In perioada 22-28 aprilie 2016, s-a desfasurat in orasul Sinaia, un nou proiect Tinserv - Tineri in Serviciul Voluntar. Aflat la a patra edite, proiectul Tinserv Sinaia reuseste sa atraga spre voluntariat tot mai multi tineri.

Anul acesta, TinServ Sinaia s-a desfasura in aceeasi perioada cu programul de curatenie de primavara, Verde Crud, derulat de 12 ani de catre Primaria Sinaia. Programul Tinserv a reunit  59 de elevi si studenti din diverse regiuni ale tarii, ajutati fiind si de Asociatia pentru Suport si Initiativa, ASI Romania.

In aceasta perioada, voluntarii Tinserv au ecologizat trasee montane si zone de interes turistic. Desi vremea a fost capricioasa, chiar nefavorabila in anumite zile, tinerii voluntari veniti la Sinaia au finalizat ceea ce si-au propus. Pentru prima data, dupa foarte multi ani, Poteca Regala a fost curatata de aluviuni si resturi vegetale in totalitate. Doritorii de drumetii montane se pot bucura de frumusetea potecii, care incepe din apropierea Castelului Peles si continua spre Cabana Vulparie, Cascada, Observator, stanca Frantz Josef pana la Poiana Stanii Regale.

            “Intr-una din zile, eram pe Poteca Regala, proiectul nostru de suflet, iar in timp ce decolmatam aluviuni, maturam frunze si adunam deseuri, a inceput ninsoarea. Desi nu eram tocmai incantati de vremea de afara, ne-am continuat treaba pentru care am venit si ne-am bucurat si de splendoarea peisajului unic. Sinaia este o statiune montana spectaculoasa, care ofera mult si merita orice efort”, a declarat Valentin Burduloi, coordonatorul  Tinserv Sinaia.

            Proiectul Tinserv isi propune in egala masura  sa ecologizeze,  sa indrepte atentia publicului catre mediul inconjurator si frumusetile naturii, dar si sa educe spiritul civic prin  voluntariat .

Pentru ca faptele bune sunt mai devreme sau mai tarziu rasplatite, voluntarii au plecat acasa si cu premii care sa le aminteasaca de frumusetea gestului lor. Anul acesta, primaria Sinaia a organizat o tombola cu premii consistente pentru toate persoanele  care s-au implicat in actiuni voluntare in orasul Sinaia prin programul Verde Crud si Tinserv Sinaia.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro