Luni, 26 februarie 2024 - 12:44:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


70 de jandarmi vor patrula în zona bisericilor


1 mai 2013

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti va participa în ziua de 4/5 mai la asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică pe timpul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Învierii Domnului.

Peste 70 de jandarmi vor veghea la derularea în bune condiţii a evenimentelor programate în zona Catedralei din Ploieşti, a Mânăstirii Ghighiu şi a Bisericii din localitatea Corlăteşti din jud. Prahova, dar şi a Arhiepiscopiei Buzăului şi a Vrancei, Mânăstirilor Ciolanu, Ţigăneşti şi Căldăruşani unde se va acţiona în sprijinul Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi Buzău şi Ilfov.

Forţele de ordine vor avea în vedere prevenirea, combaterea şi sancţionarea faptelor antisociale precum furturile, tâlhăriile, cerşetoria, vagabondajul, dar şi actele de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Cetăţenii pot solicita sprijinul jandarmilor în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii altor fapte antisociale, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

În scopul desfăşurării acestor manifestări în condiţii de maximă siguranţă şi pentru prevenirea oricăror incidente nedorite Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti sfătuieşte cetăţenii care vor participa la Slujba de Înviere, să respecte următoarele:

- să manifeste răbdare;

- să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

- să adopte un comportament civilizat si respectuos fata de ceilalti participanti;

- în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite necondiţionat ajutorul echipajelor de jandarmi;

- să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.);

- să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 februarie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro