Marţi, 19 martie 2024 - 11:39:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cei mai bogaţii 400 de oameni ai planetei au pierdut la burse 26,2 miliarde dolari


20 octombrie 2014

Averile celor mai bogaţi 400 de oameni ai planetei au scăzut într-o săptămână cu 26,2 miliarde de dolari, din cauza declinului cotaţiilor acţiunilor provocat de temerile legate de pericolul încetinirii creşterii economiei mondiale, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

Cel mai mult au pierdut membrii familiei Walton, moştenitorii fondatorului Wal-Mart Stores, Sam Walton. Valoarea participaţiilor lor combinate la cel mai mare retailer din lume a scăzut într-o săptămână cu 6,9 miliarde de dolari, în urma unui declin de 5,4% al preţului acţiunilor Wal-Mart, determinat de reducerea de către companie a estimărilor referitoare la creşterea vânzărilor.

Indicele american Standard & Poor's 500 a coborât cu 6,2% faţă de un maxim atins în septembrie, din cauza temerilor că băncile centrale rămân fără soluţii de stimulare a creşterii economiei mondiale.

Acţiunile marilor companii europene au scăzut timp de opt şedinţe consecutive, cea mai lungă perioadă negativă traversată din 2003, iar randamentele titlurilor Trezoreriei americane pe termen de 10 ani a atins cel mai redus nivel din iunie 2013.
Declinul pieţelor de capital a fost amplificat de războiul din Orientul Mijlociu, protestele din Hong Kong şi răspândirea Ebola.

Bursele din SUA şi Europa şi-au revenit vineri după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat că va începe să cumpere active, în următoarele câteva zile, iar companii americane precum General Electric şi Morgan Stanley au raportat rezultate trimestriale peste aşteptările analiştilor.

Leonardo Del Vecchio, fondatorul companiei Luxottica Group, cel mai mare producător de ochelari din lume, a înregistrat o scădere a averii de 1,3 miliarde de dolari, în urma unui declin al acţiunilor de 9,4% în această săptămână.

Luxottica a pierdut al doilea director general în numai o lună, din cauza dezcordurilor legate de structura actuală de conducere. Compania va fi coordonată, interimar, de Leonardo Del Vecchio, în vârstă de 79 de ani, care deţine o participaţie de 65% la Luxottica.
Del Vecchio ocupă poziţia 42 în topul miliardarilor realizat de Bloomberg, cu o avere netă de 16,6 miliarde de dolari.

Preşedintele Las Vegas Sands, Sheldon Adelson, în vârstă de 81 de ani, a contrazis tendinţa, cu o creştere de 1,4 miliarde de dolari, operatorul de cazinouri anunţând rezultate peste aşteptări în trimestrul al treilea.
Adelson are o avere de 30,5 miliarde de dolari şi se află pe locul 15 în lume.

Bill Gates a rămas cel mai bogat om la nivel global, chiar dacă averea sa a scăzut cu 900 de milioane de dolari. Acţiunile Microsoft, companie fondată de Gates, au crescut vineri cu 2,1%, după ce au scăzut în timpul săptămânii cu 2,3%. Gates, în vârstă de 58 de ani, are o avere netă de 80,9 miliarde de dolari.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro