Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 7:54:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cezar se consideră „un personaj simpatic”


29 aprilie 2013

Ploieşteanul Cezar Ouatu, concurentul care va reprezenta România în ediţia din 2013 a Eurovision, crede că va face "o figură foarte bună" la concursul de la Malmo cu piesa "It's My Life" şi, deşi spune că nu există o reţetă pentru câştigarea Eurovision-ului, mizează pe impactul stilului său, pop-opera, cu care a câştigat, fără să fie foarte cunoscut publicului larg, şi preselecţia din România.

"Aştept foartă multă susţinere de la românii din Bruxelles, s-a dus deja vestea că sunt reprezentantul României şi trebuie să recunosc că popasurile mele de la Amsterdam, de la Londra, au fost unele foarte benefice din punctul de vedere al imaginii mele, al carierei mele. Sunt foarte bucuros că atât românii, cât şi cei de-ai locului mă cunosc şi sunt încântaţi de piesa mea "It's My Life'"", a declarat Cezar, potrivit Agerpres.

El a adăugat că de la o apariţie la alta încearcă să-şi dea seama cum şi-ar putea îmbunătăţi evoluţia pentru ca, la Malmo, să aibă cea mai bună interpretare posibilă. "Pe 16 mai voi intra, cred eu, din punct de vedere strategic foarte bine, ultimul, în a doua semifinală, cu numărul 17. Şi cred în această succesiune de numere, intru în semifinala din 16, cu numărul 17, spre finala din 18", îşi exprimă speranţa Cezar.

Mesajul cântecului său este unul simplu şi universal, spune el. "Să luptăm pentru dragoste, pentru gloria iubirii, pentru că eu cred că iubirea este suverană şi dacă trăim pentru iubire suntem cel mai împliniţi. De fapt, ideea acestei piese este şi de a trăi fiecare clipă ca şi cum ar fi ultima, adică la intensitate maximă", susţine Cezar.

Solistul român spune că înţelege că Eurovision-ul este un concurs geo-politic, dar precizează că el crede în 'paradoxul lui Cezar'.

"Cred că nu există, de fapt, o reţetă. Eu personal, nu am fost un mare specialist al Eurovision-ului, am urmărit ca orice om normal Eurovision-ul şi tot timpul rezultatele pe care eu le-am prevăzut alea au fost. Adică toţi câştigătorii i-am nimerit, cel puţin în ultimii şase ani i-am nimerit pe toţi. Anul acesta îmi este mai greu, pentru că sunt în rolul participantului, dar trebuie să spun că nu cred că există o reţetă neapărat. Cum bine am văzut de-a lungul anilor, au câştigat balade, au câştigat formaţii rock, a câştigat carisma, nu neapărat piesa, a câştigat personajul, sau aura care s-a creat în jurul acelui solist. E adevărat că la Eurovision trebuie să îmbini show-ul cu carisma ta ca artist, cu vocea, dar contează foarte mult şi piesa, e un concurs de creaţie", afirmă el.

În ceea ce priveşte atuurile piesei sale 'It's My Life', crede că cel mai important este chiar el însuşi. "Din punctul de vedere al carismei, de-a lungul acestor opriri am reuşit să las acest gust plăcut fanilor mei, ca fiind un personaj simpatic, agreabil, să trec dincolo, poate, de acea percepţie din primă fază, că aş fi arogant, pentru simplul fapt că sunt cântăreţ de operă. Ştiu că există această percepţie puţin greşită asupra cântăreţilor de operă că apar cu o atitudine de superioritate. Nu, eu sunt un om cât se poate simplu, natural, ceea ce s-a văzut şi în aceste două luni, de când am decis, întâmplător, în urma unui simplu mesaj pe Facebook, să particip la Eurovision", a adaugat Cezar Ouatu.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro