Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:23:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Zilele Culturii Armene, la Bucureşti


20 septembrie 2013

Muzeul Naţional al Satului ‘Dimitrie Gusti’ şi Comunitatea Armeană din România, cu sprijinul Arhiepiscopiei Armene din România şi Uniunii Armenilor din România, sub patronajul Ambasadei Republicii Armenia în România, organizează, în perioada 20-22 Septembrie 2013, a doua ediţie a evenimentului ”Zilele culturii armene”, afăm dintr-un comunicat de presă.

Pe durata a trei zile, la Muzeul Naţional al Satului ‘Dimitrie Gusti’, vor fi organizate spectacole de muzică şi dansuri tradiţionale armeneşti, expoziţii de fotografie şi obiecte din patrimoniul religios armenesc, dedicate tuturor categoriilor de vârstă. 

Vizitatorii vor descoperi talentul şi măiestria armenilor participând la atelierele de obiecte hand-made, pictură şi caligrafie, dar şi la proiecţii de filme. De asemenea, răsfoind cărţile din standul special amenajat, vizitatorii pot afla amănunte despre cultura, istoria sau gastronomia armenilor.

Participanţii la eveniment vor putea simţi gustul preparatelor armeneşti, degustându-le, la standurile special amenajate cu produse gastronomice, cafea şi coniac.

Pentru copii se vor desfăşura ateliere de basme armeneşti, ateliere de realizat păpuşi din linguri şi materiale vegetale organizate de Mark Twain International School, precum şi ateliere de pictat păpuşi din ipsos, face painting şi multe alte surprise, care-i vor bucura pe copii.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 20 septembrie 2013, la orele 16.00, în prezenţa organizatorilor şi oficialităţilor. De asemenea, va avea loc un concert de duduk susţinut de trupa Trio Sonus şi un spectacol de dansuri armeneşti oferit de Ansamblul ‘Vartavar’. Ultima zi de Festival se va încheia cu un concert susţinut de ‘Fraţii Dedeian Quartet’.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro