Vineri, 29 martie 2024 - 9:35:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


ALDE ameninţă Guvernul cu o moţiune simplă pe tema fondurilor europene


19 aprilie 2016

Guvernul are termen până la începutul lunii mai să prezinte măsurile privind accesarea fondurilor europene, în caz contrar ALDE urmând să depună o moţiune simplă care să sancţioneze Executivul pentru acţiune deficitară în acest sens, a anunţat luni copreşedintele ALDE Daniel Constantin.

„Suntem extrem de îngrijoraţi, suntem în data de 18 aprilie şi nici până astăzi nu există nici măcar o măsură din fondurile europene din programarea 2014 — 2020 care să fie deschisă. Reamintesc că cea mai mare parte a creşterii economice din 2016 a fost pusă la începutul mandatului de guvernare pe ceea ce înseamnă accesarea de fonduri europene. S-a propus atunci ca 43% din investiţiile publice a se face din fonduri europene. Este responsabilitatea Guvernului să vină în faţa Parlamentului cât mai rapid cu putinţă, astfel încât să prezinte anumite termene la care vor fi lansate măsurile cu finanţare din fonduri europene. Facem aşadar un apel către prim-ministru şi, dacă până în primele zile din luna mai nu se vor lansa măsurile, dacă nu se va lua o măsură la Ministerul Fondurilor Europene, ALDE ş-a propus să vină la nivelul Parlamentului cu o moţiune simplă prin care să sancţioneze acţiunea deficitară pe care o are Guvernul în ceea ce înseamnă accesarea de fonduri europene”, a precizat Constantin într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

În opinia acestuia, noul ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru, numit luni, ar fi fost mai potrivit la portofoliul fondurilor europene.

„Rămân la părerea că era mult mai bun pentru Ministerul Fondurilor Europene, acolo unde vedem că România, din păcate, pe zi ce trece, are o problemă din ce în ce mai mare. (…) Toate aceste numiri nu sunt de natură să ne încălzească pe noi sau pe români. Dincolo de demiteri şi de numiri, rămânem cu o problemă uriaşă pe care tot sectorul public şi tot ce înseamnă salariaţi în momentul de faţă o au — lipsa unei legi a salarizării unice care să echilibreze derapajele pe care le avem în acest sistem în ţara noastră.(…) Avem informaţii că doamna ministru Costea a fost pusă în faţa unei situaţii în care a trebuit să avizeze un proiect de lege la care nu a lucrat. Avem informaţii că în Ministerul Muncii s-a lucrat la mai multe variante, niciuna nu a fost acceptată şi a fost pusă în situaţia în care a trebuit să avizeze un proiect de ordonanţă de urgenţă care nu îi aparţinea”, a susţinut Constantin.

Potrivit acestuia, România se află „în haos” şi în ceea ce priveşte Legea salarizării unice, iar Guvernul „trebuie să-şi asume rapid” un proiect în acest sens, fie sub forma unei ordonanţe de urgenţă sau a unui proiect de lege.

„Încă nu avem o dată la care Guvernul va veni cu un proiect foarte serios în întâmpinarea aşteptărilor pe care românii le au în această perioadă. Facem încă odată apel la Guvern, la premierul Dacian Cioloş, căruia nu noi i-am făcut guvernul, să ia o decizie (…) astfel încât să-şi îndeplinească acest angajament luat încă din luna noiembrie — să vină cât mai repede cu un proiect de lege privind legea salarizării unice. (…) România a cunoscut o creştere economică substanţială în anii 2013, 2014, 2015 şi cred că era momentul ca aceasta să se reflecte şi în buzunarul cetăţenilor. În continuare se creează foarte multe diferenţe între categoriile sociale”, a motivat liderul ALDE.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro