Vineri, 26 aprilie 2024 - 5:49:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Proteste de amploare împotriva defrişărilor ilegale


9 mai 2015

Mii de oameni au ieşit în stradă pentru a manifesta împotriva defrişărilor ilegale şi a noii variante a Codului silvic. În Bucureşti demonstraţia are început în Parcul Herăstrău, după care oamenii au plecat spre Guvern şi spre Palatul Cotroceni.

La intrarea în Parcul Herăstrău se află între 500 şi 600 de manifestanţi. Cei mai mulţi sunt tineri, iar printre aceştia se află reprezentanţi ai peste zece ONG-uri. Ei protestează împotriva tăierilor ilegale de copaci din întreaga ţară. Proteste asemănătoare au loc în mai multe oraşe din ţară.

Reprezentanţii ONG-urilor spun că, în România, aproximativ trei hectare de teren cu arbori sunt defrişate pe oră. Ei vor schimbarea Codului silvic astfel încât defrişările ilegale să nu mai fie posibile în România.

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat pe Facebook în legătură cu manifestaţiile de astăzi referitoare la defrişările ilegale. Şeful statului consideră că protestul este unul perfect legitim şi anunţă că problema va fi discutată în următoarea şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

"Cred că protestul de astăzi împotriva despăduririlor abuzive este unul perfect legitim. Am hotărât ca această gravă problemă a defrişărilor ilegale să fie pusă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a CSAT. Sunt convins că vom reuşi nu doar să stopăm fenomenul, dar şi că instituţiile statului îi vor identifica şi trage la răspundere pe cei vinovaţi", a scris Klaus Iohannis pe Facebook.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro