Vineri, 26 aprilie 2024 - 6:15:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Recomandări de vacanţă: staţiunea Corbu de pe litoral


22 mai 2016

Spre deosebire de Vadu, plaja adiacentă staţiunii Corbu este mult mai aproape de standardul de plajă turistică. La fâşia de nisip se ajunge mult mai uşor şi, prin urmare, este plină pe timpul verii.

La intrarea în localitate faci dreapta şi mergi iniţial pe un drum betonat, apoi pe unul de piatră. Ca să ajungi pe plajă, trebuie apoi să cobori dealul. În unele locuri, panta este foarte abruptă. La mijlocul distanţei se află cherhanaua „Casa Veche“, a artistului-cârciumar Stelică Murariu. Cel care a jucat pe scena Teatrului Fantasio din Constanţa peste 20 de ani s-a apucat în urmă cu şase ani de afacerea de la Corbu. O fostă casă a unui pescar a fost transformată în cherhana. Într-o farfurie de aici găseşti toate gusturile mării. Un borş pescăresc costă 12 lei, un storgeac – 14 lei, o supă de midii – 14 lei, un platou pescăresc pentru patru persoane – 120 de lei.

Un turist care doreşte să se cazeze la una dintre căsuţele din apropierea plajei plăteşte pe noapte 30 de lei. În localitate sunt 30 de pensiuni. Câteva dintre ele au şi piscină. Preţurile de cazare pornesc de la 80 de lei pe noapte pentru o persoană şi ajung la 120 de lei.

Pe plaja Corbu au fost montate coşuri de gunoi, iar toţi agenţii economici au pus mână de la mână şi au plătit şapte salvamari care au grijă de viaţa turiştilor.

Tot pe plajă există şi un punct de prim ajutor. Cei care doresc şi un alt fel de distracţie în Corbu pot închiria terenul de fotbal sau de tenis amenajate de Primăria Corbu într-un balon. Preţul este de 50-60 de lei pentru două ore.

Pescarii amatori pot merge pe Lacul Corbu, unde se pot delecta cu o undiţă în mână. Taxa de pescuit pe pista de concurs şi pe bazinul mediu este de 100 de lei de persoană. Balta e plină de laban, cambulă, calcan, lufar, şalău, somn şi crap. Pe lac, în ultimii ani s-au organizat mai multe competiţii de pescuit. Între 23 şi 26 octombrie va avea loc Cupa Corbu.

Plaja Corbu este un loc unde se adună de mult timp practicanţii de windsurfing şi kitesurfing, iar pe Lacul Corbu se pot închiria ambarcaţiuni cu vele. Cum apa mării este mult mai curată în această zonă, multe şcoli de scufundări aleg acest loc pentru a-şi instrui cursanţii. Zona face parte din Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării“, astfel încât aici pot fi văzute chire de baltă, pescăruşi argintii.

Dacă faci o plimbare cu barca pe Lacul Sinoe, poţi admira singuraticul lopătar, raţa cu ciuf, colonii de pelicani.

Pasionaţii de ATV şi motocros sunt la ei acasă. Grindul Chituc, în lungime de peste 30 de kilometri, este locul ideal pentru aventuroşi.

La mică distanţă de Corbu se află cea mai veche aşezare urbană din România: Cetatea Histria, pe teritoriul comunei Istria. Cetatea a fost întemeiată în anii 650 î. Hr. de greci – primii cuceritori care au descălecat pe tărâmul dacic al Scythiei Minor. Vestigiile sale – cu ziduri de incintă, temple, terme, străzi, bazilici, agora, magazine, cartiere de locuinţe – alcătuiesc o comoară arheologică pentru reconstituirea trecutului. Anual, aici este organizată o tabără arheologică şi puteţi fi martorii unor descoperiri. În Istria există o altă bijuterie a ţinutului arid dintre Dunăre şi mare: biserica fără turle îngropată de la Istria (foto), care a fost construită în 1857, pe vremea Imperiului Otoman. Pe atunci, doar geamiile puteau să se înalţe spre cer, lăcaşurile de cult ale creştinilor nu aveau voie să fie mai înalte decât cele ale musulmanilor. Creştinii au găsit soluţia: au îngropat-o pe jumătate. Lăcaşul de cult poartă două hramuri: Sfânta Treime şi Sfântul Nicolae.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro