Luni, 21 august 2017 - 11:21:24
EUR
EURO = 4.5883 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.9066 RON
Dolarul american a scazut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Ce trebuie să ştim despre contractul prenupţial şi cum să ne apărăm averea


27 iulie 2017

In România de astăzi, numărul căsătoriilor depăşeşte cu mult numărul divorţurilor. Totuşi, numai în anul 2014 au divorţat circa 27000 de cupluri.

Vârsta medie la care oamenii se căsătoresc este între 25 şi 33 de ani, iar media vârstei la divorţ se situează între 37 şi 42 de ani.

Divorţul este nu doar o separare care ne afectează emoţional, ci şi financiar. Bunurile dobândite în timpul căsniciei sunt partajate conform singurului regim matrimonial existent înainte de intrarea în vigoare a Noului Cod Civil din 1 octombrie 2011, numit comunitatea legală de bunuri, acestea fiind împărţite egal între cei doi soţi.

Dar ce ne facem cu bunurile obţinute înainte de căsătorie?

Viaţa este mereu o necunoscută care aduce cu ea surprize plăcute sau mai puţin plăcute. Înţelegerile verbale se pot retracta, dragostea poate dispărea, iar oamenii se pot schimba.

Cum prevenim înşelătoria acolo unde e cazul, cum ne protejăm bunurile personale? Cum evităm căsătoriile din interes? Cum ne putem proteja de noi înşine, de unele decizii greşite ori pripite? Cum protejăm persoanele dragi care depind de noi?

E moralmente greşit ca cineva care nu şi-a adus contribuţia la realizarea unui lucru să profite de pe urma acestuia fără acordul proprietarului.

Pentru toate întrebările de mai sus şi pentru multe altele care se pot adresa în legătură cu acest subiect avem un răspuns. Există un cadru legal care ne permite să eliminăm orice discuţii, orice neînţelegeri ulterioare şi care ne protejează în cazul unor evenimente neplăcute.

Prevederile Noului Cod Civil permit încheierea unei convenţii matrimoniale prin care să dispunem în exclusivitate, aşa cum dorim, de bunurile obţinute înainte de căsătorie (moşteniri, donaţii, firme, imobile şi alte bunuri achiziţionate din banii proprii).

Convenţia matrimonială sau, cum i se mai spune, contractul prenupţial este de fapt un document legal în care se stipulează modul în care vor fi împărţite bunurile între soţi în eventualitatea unui divorţ. Este nici mai mult nici mai puţin decât o măsură de precauţie, dar şi de protecţie, nu doar pentru noi, ci şi pentru persoanele de care suntem responsabili, cum sunt copiii rezultaţi din căsătoriile anterioare ori părinţii etc.

Această convenţie matrimonială poate fi încheiată atât înainte, cât şi după încheierea căsătoriei. Ea trebuie semnată şi autentificată în faţa unui notar public, fără de care nu are nicio valoare. O vom prezenta la Oficiul Stării Civile împreună cu actele necesare pentru căsătorie, dacă a fost semnată înainte de încheierea acesteia, sau împreună cu certificatul de căsătorie, dacă respectiva convenţie a fost semnată după căsătorie.

Indiferent când a fost redactată şi semnată, notarul va expedia după autentificare, din oficiu, câte un exemplar către: Serviciul de Stare Civilă, Registrul Naţional Notarial al Regimurilor Matrimoniale şi altor registre de publicitate (Cartea Funciară, Registrul Comerţului etc.), în funcţie de natura bunurilor.

A se reţine!

Convenţia matrimonială trebuie semnată si autentificată la notar cu cel putin 20 de zile înainte de încheierea căsătoriei.

În lipsa prezentării convenţiei matrimoniale la data încheierii căsătoriei se consideră că soţii au optat pentru regimul comunităţii legale de bunuri…

Dacă ambii soţi doresc, schimbarea regimului matrimonial se poate face după cel puţin un an de la data încheierii căsătoriei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(278 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateAti fost victima unui accident de circulatie? Noi va ajutam sa obtineti banii cuveniti din asigurarea RCA

Din aceeaşi categorie:

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu fotoHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Daca v-ati propus sa faceti schimbari la locul de munca, astazi creativitatea si ingeniozitatea va pot ajuta sa gasiti cele mai bune solutii.Aveti posibilitatea sa faceti schimbari importante si in modul de viata: sa incepeti o dieta sanatosa, un program de exercitii fizice sau fitness etc.Este posibil sa va tenteze ideea de a adopta un animal de companie. Ganditi-va bine, pentru ca este vorba de o responsabilitate serioasa, pe termen lung taur Luna Noua stimuleaza creativitatea si marcheaza inceputul unei perioade favorabile pentru a demara un proiect artistic legat de literatura, muzica, arte plastice etc. Ceea ce incepeti acum se poate concretiza mai usor decat in alte perioade, cu conditia sa nu va grabiti.Atentie la tendinta catre jocuri de noroc si investitii speculative, pentru ca riscul de a iesi in pierdere este mare! Daca aveti copii, este momentul sa petreceti mai mult timp impreuna cu ei
GEMENI RAC
gemeni Luna Noua marcheaza inceputul unei perioade in care caminul si familia se vor afla in centrul preocuparilor. Este un context favorabil pentru a incepe lucrari de renovare, reparatii sau schimbarea ori mutarea mobilierului. De asemenea, este o perioada buna pentru tranzactii imobiliare sau pentru mutarea in alta locuinta.Unul dintre parinti v-ar putea da o veste buna rac Este posibil sa luati o decizie importanta in legatura cu o activitate intelectuala. Puteti conta pe sprijinul prietenilor si al rudelor.Aveti ocazia sa va impacati cu un vecin sau sa gasiti solutia unei probleme mai vechi din locuinta.Se intrevad cateva drumuri scurte si o comunicare mai intensa decat de obicei, prin telefon, mesaje sau email
LEU FECIOARĂ
leu Se pare ca sunteti preocupat de gasirea unei noi surse de venituri. Nu este exclus ca in a doua parte a zilei sa aveti o idee promitatoare si sa incepeti sa faceti planuri concrete.Atentie la tendinta de a cumpara bunuri de valoare sau obiecte de lux, care v-ar putea depasi posibilitatile financiare!S-ar putea sa va simtiti obosit din cauza activitatii intense din ultima perioada. Eastrolog.ro va sfatuieste sa nu neglijati odihna fecioara Luna Noua care are loc chiar in zodia Fecioarei va confera energie si entuziam, pregatindu-va pentru o perioada de innoiri.Este un moment foarte bun pentru a investi in propria persoana, mai ales in ceea ce priveste infatisarea si forma fizica. Puteti incerca o tunsoare sau coafura noua, un tratament cosmetic sau o innoire a garderobei.Bucurati-va de aprecierile celor din jur, dar pastrati-va modestia
BALANŢĂ SCORPION
balanta Este de asteptat sa fiti intr-o forma foarte buna si sunt sanse sa aveti reusite frumoase in afaceri, in calatorii si pe plan sentimental. Cu sanatatea si cu moralul se pare ca stati foarte bine. Totusi, v-ar prinde bine cate un ragaz de meditatie si introspectie. In a doua parte a zilei s-ar putea sa fiti tentat sa ajutati dezinteresat pe cineva din anturaj. Un astfel de gest v-ar fi benefic din punct de vedere karmic, asa ca eastrolog.ro va indeamna sa nu ezitati scorpion Luna Noua marcheaza inceputul unei perioade in care ar fi bine sa va analizati prioritatile si sa va stabiliti noi obiective, care sa corespunda mai bine cu sperantele dumneavoastra.Este posibil sa fiti invitat sa faceti parte dintr-un grup sau o organizatie cu care aveti interese sau aspiratii comune. Nu este exclus sa legati noi relatii de prietenie.Va recomandam sa evitati speculatiile si sa va ascultati intuitia.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator La locul de munca, este posibil sa se puna problema unei schimbari la nivelul conducerii.In cazul Sagetatorilor care au afaceri proprii, este o zi buna pentru activitati de promovare. Daca va doriti sa incepeti o afacere, acum este momentul sa va puneti planurile in aplicare. Partenerul de viata este dispus sa va sprijine, iar o ruda mai in varsta v-ar putea ajuta financiar. Puteti sa fiti optimist si sa aveti mai multa incredere in viitor. capricorn Astazi nu sunt recomandate activitatile care necesita atentie si putere de concentrare.Se pare ca va ganditi la o calatorie in strainatate. Poate ca veti pleca in curand, sau poate ca faceti planuri de calatorie, ori va decideti sa invatati o limba straina.In a doua parte a zilei s-ar putea sa primiti o veste buna de la un prieten.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Este o zi buna pentru a va achita datoriile sau pentru a recupera anumite sume care vi se datoreaza.De asemenea, puteti obtine mai usor un imprumut, cu conditia sa fie pentru ceva cu adevarat necesar. Va sfatuim sa nu va grabiti si sa va consultati cu familia, pentru a evita orice reprosuri ulterioare. Nu este exclus sa primiti un cadou banesc sau sa beneficiati de reducerea unei taxe sau a unui abonament pesti Luna Noua anunta inceputul unei perioade de schimbari benefice in relatiile cu partenerul de viata si/sau cu partenerii de afaceri.Daca nu aveti un loc de munca sau cautati unul mai bun, o oferta interesanta ar putea aparea azi sau in scurt timp.Pestii care au afaceri proprii ar putea constata o crestere a numarului de clienti
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 august 2017
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
stiriactuale.ro