Joi, 28 mai 2020 - 2:22:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

„Recifele” care vor curăţa Marea Neagră


15 iunie 2015

Opt cilindri de plastic au fost amplasaţi în Marea Neagră, în zona Cazinoului din Constanţa. Aceştia vor prelua rolul unor recife naturale: vor atrage organisme care pot curăţa apa, anunţă digi24.ro.

Cei opt cilindri de mari dimensiuni au fost aşezaţi pe fundul mării, la 20 de metri de mal. În timp, pe aceste tuburi se vor fixa alge marine, care la rândul lor vor atrage peşti şi scoici.

„Orice construcţie subacvatică cu o structură rigidă reprezintă un adăpost sau un suport pentru fixarea organismelor marine. Contăm în principal pe organisme din speciile moluşte, care au un mare avantaj căci reprezintă biofiltratori naturali”, a declarat pentru postul de televiziune Simion Nicolaev, directorul Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare Marină “Grigore Antipa” Constanţa.

„Aşteptăm primele rezultate în toamnă, dar în asemenea recife comunităţile de peşti şi plante se vor dezvolta şi vor atinge potenţialul maxim peste doi ani”, a spus managerul de proiect Petko Tzvetkov, de la Fundaţia pentru Biodiversitate din Bulgaria.

„Încercăm să vedem dacă reuşim să curăţăm apele portului Constanţa”, a explicat Cecilia Pătrăhău, reprezentanta organizaţiei Mare Nostrum din România.

Proiectul a fost finanţat cu bani europeni, la iniţiativa mai multor organizaţii neguvernamentale din România, Bulgaria, Turcia, Ucraina şi Georgia. Întregul proiect costă 600.000 de euro, iar partea română beneficiază de 80.000 euro din această sumă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(219 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 mai 2020
Autentificare
stiriactuale.ro