Joi, 28 martie 2024 - 11:45:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un copil român, în vârsta de 5 ani, declarat cel mai deştept din lume!


7 decembrie 2015

IQ-ul unui om cu inteligenţă medie se ridică, de obicei, la 110 puncte, în vreme ce un scor de peste 140 anunţă un om genial. România se poate mândri la acest capitol cu unul dintre cei mai promiţători copii ai planetei, Anthony Popa Urria, menţionează Businessmagazin.ro.

Copilul, în vârstă de cinci ani, locuieşte în Canada şi este de origine română . La numai doi ani şi nouă luni a fost catalogat la fel de deştept precum celebrul fizician Albert Einstein sau Stephen Hawking, având un IQ de 154, adică aproape perfect.

Anthony Popa Urria trăieşte în Calgary-Canada încă de la naştere şi a fost desemnat, în unanimitat, de Organizaţia MENSA, drept cel mai inteligent copil din lume. MENSA este o organizaţie internaţională non-profit a oamenilor cu un IQ mult peste medie, membrii ei clasându-se printre primii 2% la testele de inteligenţă folosite de organizaţie.

 În timp ce alţi copii de vârsta lui se jucau cu creioanele colorate, Anthony ştia să numere până la 1.000, să pronunţe tot alfabetul şi să vorbească în italiană, spaniolă şi engleză; toate acestea de la vârsta de trei ani, vârstă la care i-a uimit pe mulţi profesori şi sociologi din Canada, potrivit efemeride.ro.

Conform Ziare.com, Felicia, bunica genialului roman, a observat calităţi de excepţie ale copilului încă de la vârsta de patru luni, atunci când urmărea cu atenţie sporită tot ce se petrecea în jurul său. La împlinirea vârstei de 6 luni, copilul ştia deja să recunoască toate literele alfabetului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro