Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 7:55:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cele mai scumpe beri din lume


7 iulie 2012


Cele-mai-scumpe-beri-din-lumePasionaţii de bere se pot bucura de nişte sortimente deosebite, care au în compoziţia lor o serie de ingrediente speciale sau au condiţii de fabricare diferite, comparativ cu tipurile de bere obişnuite.

Sapporo's Space Barley

Şase sticle de bere Space Barley produsă de Sapporo costă 110 de dolari, concentraţia de alcool fiind de 5,5%. În 2006, oamenii de ştiinţă japonezi şi ruşi au testat condiţiile de creştere ale orzului în spaţiu. Aceştia au adus seminţe de orz pe Staţia Spaţială Internaţională şi le-au plantat în Modulul Zvezsa Service. După mai multe luni pe orbită, a patra generaţie de orz a fost adusă pe Pământ, iar producătorul de bere japonez Sapporo a folosit-o pentru a cre prima bere spaţială din lume.

crown-ambassador-reserveCrown Ambassador Reserve

Berea Crown Ambassador Reserve este comercializata la preţul de 90 de dolari pentru o sticlă de 750 ml. Concentraţia de alcool este de 10,2%. Aceasta bere este ţinută timp de 12 luni în butoaie de stejar provenite din Franţa, iar apoi este lansată pe piaţa în sticle de şampanie. Compania australiană Crown propune berea Ambassador că o alternativă la vin. Producătorul australian a produs de patru ori această bere din 2008, fiecare ediţie cuprinzând 8.000 de sticle.

Tutankhamun Ale

Tutankhamun Ale este comercializata la preţul de 75 de dolari pentru sticlă de 750 ml. În 1990, arheologul Barry Kemp a dezgropat Fabrica de Bere Regală a reginei Nefertiti. Acolo a găsit zece camere cu bere, fiecare din acestea conţinând urme din străvechea bere egipteană. Cu ajutorul unui microscop special, colegul lui Barry Kemp, Delwen Samuel a analizat resturile de bere dintr-un recipient vechi de 3.250 de ani.
Cercetătorii au colaborat apoi cu producătorul de bere scoţian Jim Merrington, care a realizat 1.000 de sticle având la baza berea din perioada reginei Nefertiti. Prima sticlă s-a vândut la un preţ de 7.686 de dolari, dar apoi preţul a fost redus la 75 de dolari. Câţiva ani mai târziu, fabrica de bere Merrington s-a închis.

schorschbrau-s-schorschbockBrewdog's Sink the Bismarck

Berea Sink the Bismarck produsă de Brewdog are un preţ de 80 de dolari pentru sticlă de 375 de ml, concentraţia de alcool fiind de 41%. Botezată după cel mai mare vas de război al naziştilor, Sink the Bismark a fost lansată de producătorul Brewdog pentru a concura cu Schorschbrau, fabrica de bere germană care deţinea recordul pentru berea cu cea mai mare concentraţie de alcool din lume. Berea Sink the Bismarck a bătut recordul, stabilind noi repere în acest domeniu.
Aceasta bere este îngheţată şi distilată de patru ori, are de patru ori mai mult hamei decât berea obişnuită şi este de patru ori mai tare. În plus, este şi de 40 de ori mai scumpă.

Samuel Adams' Utopias

Aceasta bere este comercializata la preţul de 150 de dolari pe sticlă de 700 ml şi are o concentraţie de alcool de 27%. Este cea mai scumpă bere din lume. Lansată din doi în doi ani, fiecare lot este depozitat în butoaie de sherry, brandy, coniac şi bourbon pentru perioade de până la 18 ani. Fiecare instalaţie de fabricare a acestei conţine şi urme de sirop de arţar.
Comercializarea berii Utopias este interzisă în 13 state din cauza legislaţiei privind concentraţia de alcool pe volum.

Schorschbrau's Schorschbock 57

Berea Schorschbock produsă de Schorschbrau a fost comercializata la un preţ de 275 de dolari pe sticlă de 330 ml, având o concentraţie de alcool de 57,5%. Lansată în octombrie 2011, Schorschbrau's Schorschbock 57 este berea cu cea mai mare concentraţie de alcool din lume. Au fost produse numai 36 de sticle din această bere, fiecare având un preţ de 200 de euro. Cei care au gustat aceasta bere neagră au spus că are o aromă de fum şi nuci, cu urme de stafide şi, bineînţeles, alcool.

brewdog-s-the-end-of-historyCarlsberg's Jacobsen Vintage

Berea Jacobsen Vintage produsă de Carlsberg are un preţ de 400 de dolari pe sticlă de 375 ml şi o concentraţie de alcool de 10,5%. Compania daneză Carlsberg a lansat în 2008 aşa numita "trilogie veche", pentru a concura cu piaţa de lux a vinurilor. Acest vin din orz este măturat în butoaie din stejar în Suedia şi Franţa timp de şase luni şi are gust de vanilie şi cacao. Este vândută în restaurantele de lux din Copenhaga, iar pama acum au fost fabricate 600 de sticle pe an din 2008 până în 2010. Fiecare sticlă are dată de expirare în 2059.

Brewdog's The End of History

Berea The End of History, produsă de Brewdog, are preţul de 765 de dolari pe sticlă de 330 ml şi o concentraţie de alcool de 555. Este a treia bere cu cea mai mare concentraţie de alcool din lume şi se afla pe locul al doilea în topul celor mai scumpe beri din lume. Berea blondă belgiană este amestecată cu urzici şi boabe de ienupăr din ţinuturile muntoase scoţiene, iar apoi este îngheţată şi distilată de mai multe ori. Există numai 12 astfel de sticle în întreaga lume.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro