Vineri, 26 aprilie 2024 - 8:14:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Subvenţii mai mari pentru fermierii cu terenuri nelucrate


24 mai 2013

Fermierii care îşi arendează terenurile agricole nelucrate vor beneficia, începând de anul viitor, de subvenţii majorate cu 20 la sută, a anunţat comisarului european pentru agricultură şi dezvoltare rurală Dacian Ciolos.

 "Pentru a fi stimulaţi să cedeze sau să arendeze fermierilor activi suprafeţele nelucrate, proprietarii acestor terenuri agricole vor încasa, din 2014, atât subvenţia de la Uniunea Europeană, cât şi un plus de 20 la sută din acest sprijin", a declarat Dacian Ciolos la Bucureşti.

La începutul acestui an, în evidenţele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură  Prahova existau aproximativ 1.600 de posesori de carnete de rentier agricol.

Potrivit legii, cuantumul rentei viagere agricole reprezintă, în momentul de faţă, echivalentul în lei a 100 de euro/an pentru fiecare hectar de teren agricol înstrăinat - şi pentru care a fost încheiat un contract cu un investitor - respectiv echivalentul în lei a 50 de euro/an pentru fiecare hectar de teren arendat. În cazul suprafeţelor mai mici de un hectar, suma plătită va fi proporţională cu suprafaţa înstrăinată sau arendata.

Renta viageră se plăteşte într-o singură rata anuală, până la data de 30 noiembrie a anului următor celui pentru care aceasta este datorată. Plata rentei viagere agricole încetează odată cu decesul rentierului.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro