Cel mai vechi brand al fotbalului prahovean renaşte din cenuşă. Omul de fotbal Adrian Teodorescu a înschis echipa Prahova Ploieşti, în campionatul judeţean.
Prahova Ploieşti va juca în Liga C, Seria Mizil, iar conform preşedintelui clubului meciurile de acasă vor fi disputate pe stadionul Conpet de la Strejnic. Teodorescu intenţionează să ducă echipă să joace şi pe stadionul Prahova, situat în apropierea Hipodromului, însă nu sunt finalizate negocierile cu proprietarii arenei. Prahova Ploieşti va juca în culorile tradiţionale: galben-albastru
Noua Prahova are un lot tânăr, media de vârstă a echipei fiind de 20 de ani. Tinerii jucători de la Prahova promit că vor face o figură frumoasă, propunându-şi ca la finele campionatului să termine în primele patru locuri.
Primul meci al celor de la Prahova Ploieşti va avea loc pe 1 septembrie de la ora 17.00, la Fântânele.
"De mai mulţi ani deţin brandul Prahova Ploieşti şi m-am gandit că e păcat ca cel mai vechi brand al fotbalului din judeţ să dispară. Îmi doresc să descopăr tineri talentaţi, entuziaşti, care iubesc fotbalul curat. Echipa este formată din tineri fotbalişti din judeţ, care au fost entuziasmaţi să joace sub acest nume. Sunt uimit de emoţiile pe care le-a stârnit anunţul meu şi promit că nu voi lăsa brandul să dispară,. În plus, Ploieştiul este un oraş mare şi are nevoie de mai multe echipe de fotbal.", ne-a spus Adrian Teodorescu, preşedintele echipei.
Prahova Ploieşti a fost înfiinţată în 1915, sub conducerea lui J.Koppes, după desfiinţarea( redenumirea ) echipei United Ploieşti.
În chiar primul sezon, Prahova a câştigat Campionatul Naţional, iar după primul război mondial îşi reia activitatea alături de formaţiile bucureştene, participând la Campionatul Naţional în formula turneului final, cu campionatele de regiuni şi apoi de ligi, între anii 1919-1932. Performanţa sa majoră din această perioadă a fost câştigarea, în 1931, a campionatului Ligii de Sud, cu echipa formată din: Zaharescu, Barasch, N. Ionescu, Vasilescu, Müller, Dauché, Popescu, Obretcovici, Reingluber, Georgescu-Tarzan, I. Niculescu, Atanasiu. Din păcate pierde cu 2-3 în faţa lui U.D.R. Reşiţa şi ratează astfel şansa de a accede în semifinale.
Adrian Teodorescu este fost fundaş central la CSS Braşovia, FC Braşov, Poli Iaşi, Fortus Iaşi, Olimpia Rm. Sărat, Dunarea Galaţi, Gloria Buzău, Poiana Campina, Inter Sibiu, Mureşul Deva şi FC Gaszer (Ungaria), Teodorescu este un personaj cunoscut în fotbal , acesta activând ca preşedinte la Dunărea Galaţi, Flacăra Moreni, Farul, Poiana Câmpina. În palmaresul lui Adrian Teodorescu sunt contabilizate peste 20 de promovări în diverse competiţii ale fotbalului prahovean.
Teodorescu a fost primul personaj din fotbalului românesc care a fost interzis pe stadioane, fiind declarat persona non grata de către FRF şi preşedintele de atunci Mircea Sandu. Suspendarea acestuia a fost ratificată de FRF la 12 mai 2008 şi ridicată pe 25 ianurie 2010.