Marţi, 19 martie 2024 - 4:03:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


De la Youtube la marele ecran!


7 octombrie 2014

Cinema-edu, cel mai mare proiect grtuit de educaţie cinematografică vine la Ploieşti. În perioada 21,22,23 octmbrie, liceenii sunt invitaţi la Club Cinema Twins pentru a lua parte la evenimentele Cinema-edu.

Liceenii iau pauză de la blockbustere şi sunt invitaţi să urmărească trei filme de artă, pe marginea cărora vor avea oportunitatea să dezbata împreună cu invitaţi speciali. Cinema-edu îi invită să vadă cum e viaţa în cea mai mare groapă de gunoi din lume, în documentarul „Wasteland” (r. Lucy Walker), ce se petrece într-un tărâm imaginar apocaliptic în „Beasts of the Southern Wild” (r. Benh Zeitlin) şi cum trece peste problemele de comunicare un adolescent italian în „Io e Te” în regia cunoscutului regizor Bernardo Bertolucci.

Rodica Dominteanu, scenaristă şi speaker Cinema-edu, consideră că "într-o perioada determinată de accesul aproape nelimitat la tehnologie, un proiect de educaţie cinematografică este esenţial în dezvoltarea apetitului vizual al liceenilor.  Aceştia se află la vârsta la care vor să descopere cât mai mult, la vârsta la care gusturile se formează. Prin urmare, acum este momentul cel mai potrivit pentru a face cunoştinţă cu filmele de artă, care, de cele mai multe ori, din lipsa puterii de promovare, nu ajung la ei. În plus, proiectul Cinema-edu îşi propune redescoperirea cinematografului ca spaţiu social, loc de întâlnire şi declanşator de discuţii între tineri.”

Cinema-edu doreşte să familiarizeze publicul tânăr cu filme din patrimoniul mondial, susţinând discuţii şi dezbateri pe baza temelor cinematografice abordate. Asociaţia Culturală Macondo organizează proiecţiile Cinema-Edu încă din 2010, acesta fiind al doilea an în care proiectul ajunge la Ploieşti. Liceenii Cinema-Edu de azi reprezintă viitorul public de filme europene şi independente, cu un vocabular format pentru înţelegerea acestor producţii, ce provoacă spiritul critic şi creativ.

De-a lungul celor patru ani, Cinema-edu a organizat evenimente pentru elevii de la 80 de licee din Bucuresti şi din ţară, iar în lunile octombrie şi noiembrie, cu sprijinul Romgaz, va continua proiectul în Ploieşti, Craiova, Mediaş, Târgu Mureş, Iernut şi Roman. Elevii şi profesorii vor putea accesa şi ghiduri didactice pentru fiecare film în parte, pentru a putea dezvolta şi continua discuţiile şi în afara sălii de cinema.

Pentru mai multe detalii si programări la proiecţii, profesorii din liceele aflate în Ploieşti sunt rugaţi să ne scrie pe adresa [email protected].

Mai multe informaţii despre filme si despre ediţiile anterioare ale proiectului Cinema-edu  sunt disponibile pe site-ul www.cinema-edu.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro