Marţi, 19 martie 2024 - 11:53:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tinerii matematicieni români sunt din nou cei mai buni din Balcani


29 iunie 2017

Elevii români au obţinut şase medalii la cea de-a 21-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori.

Cu trei medalii de aur şi trei de argint, delegaţia României a câştigat competiţia desfăşurată la Varna, în perioada 24-28 iunie. La întrecere au participat concurenţi din 19 ţări: 10 ţări membre şi 9 cu statut de invitat.

Medaliile de aur au fost cucerite de Tudor Darius Cardaş, elev la Colegiul Naţional ,,A. T. Laurian” din Botoşani, Tran Bach Nguyen şi Sebastian Mihai Şimon, ambii elevi la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Cei trei elevi medaliaţi cu argint sunt Paul Becsi, elev la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare, Andrei Tiberiu Pantea şi Mărginean Andrei Theodore, ambii elevi ai Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.

Tinerii matematicieni români au fost cooordonaţi de lector univ. dr. Andrei Alex Eckstein de la Universitatea Politehnica din Timişoara (leader), prof. Lucian Petrescu de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Tulcea (deputy leader) şi prof. Marius Mîinea de la Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” din Găieşti (observator în juriul olimpiadei).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro