Marţi, 19 martie 2024 - 1:09:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cutremur puternic în Filipine


3 iunie 2013

Un cutremur cu magnitudinea 5,6 a avut loc luni dimineaţa (ora locală) pe Insula Mindanao, în sudul Filipinelor, la o zi după ce alt cutremur s-a soldat cu zece răniţi în aceeaşi regiune, au anunţat serviciile seismologice americane.

 

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 43 de kilometri, la aproximativ 17 kilometri nord-vest de districtul President Roxas, pe Insula Mindanao, la ora locală 4.08 (duminică, 23.08, ora României), a anunţat Centrul american de geofizică USGS.

Probabilitatea ca seismul să fi produs victime sau pagube este slabă, apreciază USGS.

Un cutremur cu magnitudinea 5,6 s-a produs în aceeaşi regiune sâmbătă seara, în urma căruia au fost rănite cel puţin zece persoane şi au fost produse pagube materiale, potrivit unor oficiali.

 Potrivit Institutului filipinez de vulcanologie şi sesimologie, acest cutremur a avut loc la o adâncime de 16 kilometri, afectând oraşul Carmen, pe Insula Mindanao, şi provocând panică în rândul locuitorilor.

Cel puţin zece persoane au fost rănite, iar 46 de case situate în zone rurale izolate au fost avariate, potrivit Apărării Civile.

Filipinele se află pe Centura de Foc a Pacificului, unde se întâlnesc plăci teconice şi provoacă o intensă activitate seismică şi vulcanică.

 

 

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro