Joi, 25 aprilie 2024 - 1:42:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Harta României Mari a ajuns în satul comunistului Igor Dodon, unul dintre duşmanii ReUnirii


21 februarie 2016

Donaţia de cărţi româneşti a ajuns la finalul săptămânii la Sadova, satul în care s-a născut unul dintre cei mai mari duşmani ai ideii de ReUnire,Igor Dodon.

Delegaţia Consiliului Judeţean Prahova formată din Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, şi consilierii Ludmila Sfîrloagă, Elisabeta Popovici, Jenica Tabacu, Dan Sepsi şi Remus Nica, a poposit în mijlocul copiilor din şcoala din Sadova,  care au pregătit un program special în cinstea oaspeţilor prahoveni.

Impresionant a fost discursul primarului Vladimir Susarenco care a vorbit despre idea ReUnirii spunând clar  „vorbim aceeasi limbă, suntem acelaşi neam” şi exprimându-şi dorinţa de a vedea, cât mai curând, desfiinţată graniţa de la Prut.

Mircea Cosma le-a vorbit elevilor despre dorinţa de ReUnire şi despre nevoia de a dezvolta (încă) Republica Moldova din punct de vedere economic, iar la final le-a făcut cadou hărţile României Mari

"Atât eu, cât şi domnul preşedinte, cât şi colegii mei, atunci când trecem Prutul, nu avem culoare politică. Venim ca români şi punctum. De aceea mă doare şi ne doare când, în loc să lăsăm patimile politice şi să lucrăm la binele comun, ne lovim de luni de zile de "nu vorbi cu ăla că nu-i din partidul bun", "cu mine trebuie să lucrezi că avem protocol între partide", "nu stau cu ăla la masă că nu-i de partea mea"...  Fraţilor, pe noi nu ne-a interesat şi nu ne interesează culoarea politică a administraţiei locale .Ne ajutăm frate cu frate şi nu ne uităm dacă are carnet roşu sau galben sau albastru. Avem cu toţi carnete de fraţi şi sângele apă nu se face", a spus Ludmila Sfîrloagă, consilier judeţean şi vicepreşedinte al Congresului Puterilor Locale şi Regionale de la Strasbourg, reuşind să aducă lacrimi în ochii asistenţei

Interesant este că la spectacol şi la toate discursurile despre ReUnire a asistat şi mama lui Igor Dodon, bibliotecară la şcoala din localitate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro