Joi, 25 aprilie 2024 - 1:11:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ministerul Dezvoltării Regionale va sprijini dezvoltarea infrastructurii rurale din R. Moldova


22 februarie 2016

Republica Moldova va prelua experienţa României în vederea implementării sistemului de standarde europene ale lucrărilor şi produselor din construcţii (Eurocoduri), a anunţat ieri ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor (MDRC) de la Chişinău. 

Potrivit  MDRC, o asemenea decizie a fost luată, la Bucureşti, la întâlnirea dintre ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor din R. Moldova, Vasile Bîtca, şi vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice al României.
 
„Am discutat şi despre un proiect prin care vrem să dezvoltăm un program pilot în circa 20 de localităţi din R. Moldova pe care să le sprijinim cu un grant din partea MDRAP din România, cu câteva proiecte legate de dezvoltarea infrastructurii rurale. Aceste proiecte vor încerca să seteze modul în care am putea să gestionăm în viitor câteva programe la standarde europene, în ceea ce priveşte planificarea acestor proiecte, acţiunea publică în zona respectivă, modul de absorbţie a fondurilor şi măsurarea efectului pe care acestea îl pot avea", a opinat ministrul român al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Vasile Dîncu.

Totodată, oficialul român a menţionat că cele două ministere vor iniţia colaborări, consultări şi schimb de experienţă între experţi în domeniul construcţiilor, urbanismului, inclusiv construcţiei de locuinţe sociale.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca, a efectuat o vizită oficială la Bucureşti, la invitaţia omologului său din România, Vasile Dîncu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro