Vineri, 29 martie 2024 - 3:59:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


AJF Prahova, instituţia închistată în trecut! Când se va moderniza fotbalul prahovean?


12 februarie 2021

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova este instituţia care ar trebui să coordoneze fotbalul de amatori din judeţ. Şi ar avea ce coordona, Prahova fiind judeţul cu cele mai multe echipe de amatori din România înscrise în competiţiile organizate de AJF. 

Din păcate, coordonarea AJF se opreşte doar la organizarea unor competiţii de seniori sau juniori, la încasarea taxelor pentru vize, transferuri, sesizări la comisiile de disciplină şi recurs şi cam atât. Echipele din Prahova sunt nevoite să se descurce singure, nefiind sprijinite în niciun fel pentru faptul că se luptă să facă sport într-o societate românească preocupată de lupta pentru supravieţuire. 

În schimb, în judeţe precum Alba, Arad sau Vâlcea, preşedinţii AJF-urilor au găsit soluţia de a scuti cluburile de fotbal de plata baremurilor de arbitraj şi observator, dar şi de a reduce taxele pentru vize şi transferuri. Pentru că...acolo se poate! Mai mult, cluburile din alte judeţe primesc plase pentru porţi, mingii de fotbal, vouchere de reducere pentru echipamente şi tot felul de alte facilităţi.

La noi, preşedintele Silviu Crîngaşu a transformat AJF Prahova în feuda proprie, uitând că ocupă vremelnic funcţia de şef al fotbalului prahovean şi că ar trebui să facă eforturi pentru a lăsa ceva în urma sa.  A încurajat bătaia de joc la adresa cluburilor, a acceptat formarea unor bisericuţe din cluburile prietene liderului AJF şi nu a făcut niciun efort pentru a da o mână de ajutor, nici măcar în perioada pandemiei. Prahova este singurul judeţ unde vizele şi taxele de transferuri au fost majorate (e drept că majorarea a fost făcută chiar înainte de pandemie) şi AJF nu a găsit nicio soluţie pentru a încuraja cluburile să revină în competiţii. Vă spunem doar, spre exemplu, că în judeţul Tulcea, o viză anuală pentru un fotbalist senior costă 25 de lei, iar la Prahova aceeaşi viză costă 50 de lei! Sau că la Tulcea viza anuală pentru fotbal în sală este de 15 lei....iar la Prahova, astfel de competiţii nu există! 

Reorganizarea competiţiilor pentru amatori va demonstra că foarte multe echipe din Prahova nu mai există sau nu mai pot reveni în campionate. Marea majoritate a cluburilor sunt finanţate de către primării, iar la cum arată proiectul bugetului de stat, banii către fotbal nu prea vor mai exista. Autorităţile locale, din toată ţara, nu doar din Prahova, se confruntă cu probleme financiare, ştiut fiind faptul că au fost obligate să finanţeze tot felul de investiţii pentru a preveni răspândirea coronavirusului (achiziţii de dezinfectanţi, centre ce vaccinare, teste anticovid, etc)

Din păcate, proiectele făcute publice pentru revenirea competiţiilor de amatori şi a celor de copii şi juniori cuprind testarea cu teste rapide a tuturor jucătorilor şi stafurilor, ceea ce va însemna un efort bugetar uriaş. Probabil se vor introduce diverse facilităţi pentru cei vaccinaţi anti covid, însă sunt destul de puţine persoane care au reuşit să se vaccineze în această perioadă, iar înscrierea în programul naţional de vaccinare este extrem de anevoiasă. Aşa se face că fără ceva facilităţi financiare oferite de AJF Prahova, competiţiile vor fi sărace, cu echipe puţine. 

Dar nu contează pentru preşedintele Crîngaşu şi pentru gaşca din jurul său de la AJF Prahova, mai ales că toată lumea ştie că sediul fotbalului prahovean a fost transformat de ani buni într-un...restaurant a la carte, unde se organizeaza săptămânal mese festive, că doar sărbătorim moartea clinică a sportului românesc!

Un alt minus trecut în palmaresul actualei conduceri a AJF Prahova îl reprezintă lipsa competiţiilor de fotbal feminin sau a celor de futsall. Un judeţ cu 800.000 de locuitori nu are nici măcar o echipă de fotbal feminin şi niciuna de futsall. Există ceva raze de speranţă din zona liceelor, acolo unde sunt campionate de acest gen, dar neorganizate sub egida AJF. 

În schimb judeţe precum Neamţ, Hunedoara, Tulcea, Buzău au echipe înscrise în competiţiile naţionale, atât de fotbal feminin, cât şi de futsall. Prahova este un judeţ sărac în competiţii fotbalistice, probabil datorită misoginismului membrilor din Biroul Executiv (vom analiza şi componenţa acestui for într-un articol viitor) care nu acceptă fotbalul feminin ca sport, deşi la ultima finală a Campionatului Mondial de Fotbal feminin au asistat peste un milion de spectatori. Nici competiţii de futsall nu există sub egida AJF Prahova, deşi judeţul este plin de săli de sport moderne care ar putea găzdui astfel de meciuri.

Poate că şefii AJF Prahova ar putea să se trezească în ceasul al 12 lea şi să organizeze competiţii pe măsura unuia dintre judeţele cele mai importante din România. Dar...pentru acest lucru trebuie să dai dovadă de viziune şi de aplecare spre progres şi să laşi prieteniile politice pe alt plan. Nu de alta, dar plimbarea de la un partid la altul sau pozele făcute cu ex senatorul Emanoil Savin nu modernizează fotbalul din judeţ!

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro