Marţi, 19 martie 2024 - 12:33:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vor avea ploieştenii căldură? Speriat de ameninţările primarului Volosevici, Sile Ionescu demisionează de la conducerea Termo Ploieşti!


1 noiembrie 2022

Numirea lui Vasile Ionescu la şefia firmei de termoficare a municipalităţii părea să rezolve problema încălzirii Ploieştiului în această iarnă. Nimeni nu a luat în calcul faptul, că Ionescu este executantul perfect, şi că nu va face faţă presiunilor legate de rezolvarea unei probleme atât de importante pentru ploieşteni.  Obişnuit să fie doar vioara a doua, Ionescu nu pare capabil de luarea deciziilor sub presiune şi nici nu ştie să ţină piept obrăzniciei primarului Andrei Volosevici.

Aşa se face că după o nouă rundă de ameninţări cu plângeri penale şi lansarea pe piaţă a unui prejudiciu închipuit, Ionescu a renunţat la postul de director al Termo Ploieşti şi revine pe postul călduţ de director adjunct al RASP Ploieşti. A demisionat marţi dimineaţa, iar membri CA-ului au încercat vreo patru ore să îl convingă să nu abandoneze firma. 


Volosevici nu vrea căldură în apartamentele ploieştienilor!

Pe reţelele de socializare, Andrei Volosevici pozează în cavalerul dreptăţii şi în deţinătorul adevărului absolut. În realitate, primarul Ploieştiului, ales de cetăţeni pentru a le rezolva problemele, nu precupeţeşte niciun efort de a pune beţe în roţile celor care conduc proaspăt înfiinţata Termo Ploieşti.

În loc să sprijine firma şi să lucreze în echipă pentru a rezolva problema furnizării agentului termic în Ploieşti, edilul inventează motive, se face că nu înţelege (sau poate chiar nu înţelege) şi ameninţă permanent cu...plângeri penale. Atât! Nici cel mai mic ajutor, deşi eforturile făcute de cei de la Termo Ploieşti au fost uriaşe. Au reuşit să angajeze personalul, au obţinut licenţa ANRE, au încheiat contracte pentru furnizarea gazului. Şi sunt doar câteva dintre problemele rezolvate rapid, de nişte oameni care doresc doar ca problema căldurii să fie rezolvată. În loc să felicite personalul tehnic al firmei, oameni simpli care au lucrat 12-14 ore pentru a rezolva toate problemele apărute, Volosevici vorbeşte despre...prejudicii uriaşe.

Prejudiciile despre care Andrei Volosevici vorbea reprezintă de fapt diferenţa de preţ dintre tariful la care gazele naturale sunt cumpărate pentru populaţie şi preţul pe care îl plătesc agenţii economici. Dar, ca să înţelegi mecanismul ar trebui să înlocuieşti urletele de şef cu...cititul documentelor! Cam greu în ceea ce îl priveşte pe Andrei Volosevici! 


De ce nu a plătit primarul gazele direct?

Deşi ameninţă, acuză şi caută nod în papură, Andrei Volosevici putea rezolva foarte elegant problema gazelor naturale pentru iarnă. Ordonanţa 36/ 2006 dă posibilitatea ca UAT-urile să plătească direct furnizorilor pentru achiziţia de gaze naturale necesare pentru încălzire.

Astfel, articolul 5  spune că:

Sumele acordate în avans potrivit prevederilor art. 5 alin. (1) lit. b) pot fi virate de către autorităţile administraţiei publice locale în conturile furnizorilor de gaze naturale care le vor utiliza exclusiv pentru aprovizionarea cu gaze naturale producătorilor de energie termică, numai în baza unei convenţii de justificare a avansurilor încheiate între unitatea administrativ-teritorială, furnizorul de energie termică, producătorul de energie termică şi furnizorul de combustibil.

Cu alte cuvinte, dacă ar fi dorit rezolvarea problemei, primarul Volosevici putea achiziţiona direct gazele naturale, iar ulterior să încheie un contract între Primărie şi Termo Ploieşti pentru cedarea cantităţii de gaze. Dar, în ziua în care trebuiau plătite gazele, Volosevici s-a îmbolnăvit subit, a intrat în concediu medical, iar viceprimarii şi-au asumat responsabilitatea rezolvării problemei.

Oricum, stirea zilei ar trebui să fie demisia lui Vasile Ionescu. Problema este că nimeni nu vrea postul de director la Termo Ploieşti....Oare de ce?

PS.  Surse din administraţia locală susţin că secretarul Primăriei Ploieşti a refuzat să acorde viza de legalitate pentru hotărârea de Consiliu Local prin care se acordă împrumutul din partea municipalităţii către Termo Ploieşti. Dnei Constantin i-au trebuit vreo 10 zile pentru a refuza viza de legalitate. Conform Codului Administrativ, bugetul local e blocat în acest moment şi este aşteptată decizia Prefecturii Prahova.  


Oare cine are interes să ţină ploieştenii în frig? 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro