Vineri, 26 aprilie 2024 - 2:55:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Corina Ungureanu:”Liga Campionilor la Minifotbal 2014 vine la Ploieşti”.


29 aprilie 2013

În urmă cu aproape două săptămâni, consilierii locali ploieşteni au amânat discutarea unui proiect de hotărâre care prevedea aprobarea unui parteneriat prin care Federaţia Europeană de Minifotbal va construi la Ploieşti un complex modern destinat acestui sport.

Discutarea proiectului a fost amânată, iar subiectul va fi dezbătut în şedinţa de luni a Consiliului Local Ploieşti.

Dar sursele noastre ne-au spus că proiectul nu va fi aprobat, consilierii motivând apropierea bazei de biserica din Cartierul Cina, uitând că în multe state din Occident astfel de baze sunt construite chiar de către preoţi în imediata vecinătate a lăcaşurilor de cult.

Ceea ce nu ştiu aleşii locali este că cea care s-a luptat pentru indroducerea Ploieştiului pe harta internaţională a minifotbalului este fosta campioană mondială Corina Ungureanu, în prezent consilier pe probleme de sport a primarului Iulian Bădescu.

Ea este dezamăgită de atitudinea aleşilor locali ploieşteni, deoarece a gândit proiectul din Cartierul Cina ca pe un proiect social fiind unic în România.

„Eu văd viitoarea bază de minifotbal ca pe un cadou senzaţional pentru ploieşteni, pe care nu aveam voie să-l pierdem.  Aş dori ca domnii consilieri să înţeleagă importanţa unui asemenea proiect pentru Ploieşti şi pentru ploieşteni mai ales că minifotbalul este sportul cu cei mai mulţi practicanţi din lume, bineînţeles după fotbal”, ne-a declarat Corina Ungureanu.

Fosta gimnastă ne-a povestit că viitorulul complex de minifotbal (dacă proiectul va fi adoptat) va găzdui un stand în care Organizaţia Umanitară Concordia să îşi promoveze produsele de brutărie, patiserie şi cofetărie produse de copiii organizaţiei în Brutăria Concordia şi în alte ateliere de acest tip.

În plus, la Ploieşti au demarat deja procedurile pentru înfiinţarea ligii de minifotbal pentru studenţi.

Fosta gimnastă ne-a dezvăluit că sala de minifotbal va aduce o surpriză pentru ploieşteni, fiind deja demarate procedurile prin care în 2014, va avea loc prima ediţie a Champions League la minifotbal, eveniment care ar putea aduce la Ploieşti sportivi din 35 de ţări.

Scopul noului proiect îl reprezintă susţinerea dezvoltării sportului de masă, promovarea incluziunii sociale, combaterea rasismului şi a violenţei în sport.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro