Sâmbătă, 5 octombrie 2024 - 11:35:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

"10 pentru ie" evenimentul care transformă anual Breaza în capitala cămăşii populare româneşti


4 iulie 2024



In timp ce unii se împăunează cu dragostea de rădăcinile românesti doar de Ziua Iei sau se bat cu pumnul în piept că iubesc România doar de 1 decembrie, există la Breaza trei fete deştepte şi frumoase care au făcut din cămaşa tradiţională românească o adevărată religie. 

Loredana Marin, Stefania Ungureanu si Anda Mănescu au transformat Breaza în capitala iei românesti an de an. 

Deja tradiţionalul evenimenit „10 pentru ie” a devenit un brand al oraşului Breaza, cele trei doamne reuşind să atragă alături de ele personalităţi din cultură, artă, afaceri,  aducând anual un omagiu real portului tradiţional şi reuşind să insufle tuturor celor prezenţi dragostea lor pentru ie. 

Aşa a fost şi în an, când timp de 10 zile au organizat la Breaza tot felul de evenimente extraordinare. 

În acest an, „10 pentru ie” a evocat personalitatea debordantă a prinţesei Martha Bibescu, una dintre cele mai distinse personalităţi ale aristocraţiei secolulului al XX-lea. Despre personalitatea remarcantă a Marthei Bibescu a vorbit  la evenimentul de deschidere a celei de a treia ediţii a "10 pentru ie" Luminia Tucă, , cercetător etnolog şi etnomuzicolog, membru al Asociaţiei de Ştiinţe Etnologice din România, doctor în Etnologie, Antropologie Culturală şi Folclor.  Iar profesorul de istorie Vasile Focşăneanu le-a spus celor prezenţi Povestea Iilor Descântate, aşa cum a prins-o dumnealui de la bunica din partea mamei, cea care "avea o putere supranaturală, precum multe dintre brezence. Ea putea să coasă pe ie stelele Cerului şi florile Pământului.” Iar Nico, o artistă cu o voce dumnezeiască, i-a încântat pe cei prezenţi cu un scurt recital live. 

Nu putem încheia fără a aminti de prezentearea de modă având în centru ia a Andei Mănescu. 



Ca întotdeauna, Loredana, Ştefi şi Anda au avut alături de ele o mulţime de oameni frumoşi dornici de frumos, de pasiune, de artă.  Dar cea care merită aplauze suplimentare este Stefania, care a muncit la eveniment desi abia născuse de căteva zile. Iar alături de ea pe tot parcursul evenimentului a fot micuţa Matilda, fetiţa ei în vârstă de numai câteva zile. 

Felicitări fetelor! Abia aştept „10 pentru ie de anul viitor”


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 4 octombrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro