Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:41:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pumn în gura presei la Câmpina! PNL şi USR PLUS îşi bat joc de libertatea presei!


24 iulie 2021

Două partide care la nivel central vorbesc despre libertatea de explimare în termeni elogioşi şi-au dat mână şi lansează cel mai mizerabil atac la libertatea presei petrecut în România ultimilor 30 de ani!

Adina Gârbăcică (USR), Valentin Creţu (PLUS) şi Dan Nica (PNL) sunt artizanii celei mai fragante încălcări ale democraţiei. Nici măcar PSD, în epoca sa de glorie, nu şi-a permis să le interzică ziariştilor să îşi practice meseria.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Câmpina, din data de 29 iulie 2021 este un proiect privind noul Regulament de Organizare şi Funcţionare al Consiliului Local.  Un Regulament care încalcă grosolan drepturile şi libertăţile presei, dar şi Consituţia României.

“Consiliul local poate aproba desfăşurarea şedinţei cu uşile închise, în unele situaţii stabilite în raport de prevederile legale”, este unul dintre articolele inventate de cei trei iniţiatori! Adică, o idee care încălcă din start Codul Administrativ care spune clar că “Şedinţele Consiliului Local sunt publice”!!! Doamna Gârbăcică, domnilor Creţu şi Nica oare şefii dumneavoastră de partid de la nivel judeţean şi central ştiu ce mizerii inventaţi, în locul unor proiecte de hotărâre care să contribuie la dezvoltarea municipiului Câmpina?

Dar cele mai incredibile prevederi sunt cele referitoare la reprezentanţii media! Aceştia nu au voie să facă înregistrări video în timpul şedinţelor de Consiliu, iar fotografiile sunt permise doar în primele cinci minute ale şedinţei!!!! Ba mai mult! Se inventează un ŢARC pentru ziarişti! Adică, jurnaliştii nu au voie să părăseasca în timpul şedinţei spaţiul special amenajat pentru presă (în prezent acesta reprezintă trei măsuţe lângă uşă, o zonă în care nici nu se aude foarte bine, sala de şedinţe nebeneficiind de o instalaţie de sonorizare). Totuşi ziariştii au parte şi de o favoare: au voie să înregistreze audio şedinţele, dar...înregistrarea poate fi folosită doar în anumite condiţii! Dacă înregistrările sunt difuzate public, jurnaliştii nu au voie să folosească numele şi prenumele şi nici funcţia celui care vorbeşte! Şi nici să difuzeze VOCEA REALĂ!

Mai adăugăm şi obligativitatea purtării “legitimaţiei de acreditare” (NU EXISTĂ UN ASEMENEA DOCUMENT EMIS DE CONSILIUL LOCAL CÂMPINA!!!) sau imposibilitatea asistării la şedinţele care se desfăşoară exclusiv online.


Asistăm la un atac mizerabil la adresa libertăţii presei, atac nemaîntâlnit în nicio localitate din România. Ideea celor trei repezentanţi ai PNL şi USR PLUS este demnă de Kafka şi sperăm ca liderii celor trei partide să ia atitudine şi să stopeze astfel de mizerii, sancţionându-i totodată pe cei trei iniţiatori.

Solemnitatea şedinţelor de consiliu local nu este de dată de faptul că jurnaliştii nu au voie să fac înregistrări video sau să facă fotografii, ci de modalitatea în care aleşii locali înţeleg să respecte votul dat de alegători, de proiectele iniţiate şi de demersurile făcute pentru dezvoltarea municipiului Câmpina.

Vom reveni cu un articol în care vom publica punctele de vedere ale liderilor formaţiunilor politice din Prahova, în legătură cu acest subiect, dar în acelaşi timp vom sesiza şi organizaţiile profesionale ale jurnaliştilor din România, dar şi Parlamentul European şi Comisia Europeană. În anul 2021, demersul celor trei aleşi ai PNL şi USR PLUS înseamnă doar cenzură şi dacă nu pot accepta libertatea presei, au o singură opţiune: DEMISIA!!! 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro