Joi, 25 aprilie 2024 - 2:35:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Martha - îngerul de la Tarom


17 martie 2022

Cu siguranţă mulţi dintre voi vreţi spune că articolul acesta este un publicitar pentru compania naţională aeriană Tarom. Cu regret vă informez că nu este aşa ceva. Este o relatare a unui eveniment care mi-a demonstrat că există OAMENI oriunde în jurul nostru, dar şi că există OAMENI şi la mii de metri atitudine.

Miercuri seara mă întorceam după o vizită la Bruxelles, la instituţiile europene, vizită la invitaţia Comisiei Europene, alături de un grup de colegi jurnalişti din presa locală din întreaga Românie. Cursa RO374  Bruxelles- Bucureşti. Unul dintre colegi a fost “binecuvântat” cu o frică de zbor care efectiv îl aducea în pragul colapsului. După o aterizare dificilă (cu turbulenţe şi o zdrăngăneală la contactul cu pista) la sosirea la Bruxelles (cu Ryanair), la zborul de întoarcere colegul nostru era deja disperat. Ca să îl ajutăm cei aflaţi în apropierea scaunului său l-am ţinut de mână la decolare, în încercarea a-l ajuta psihic şi a-i demonstra că totul este în regulă.

Teama jurnalistului (de altfel, în viaţa reală un tip extrem de bătăios şi fără prea multe frici) nu a scăpat ochiului vigilent al uneia dintre însoţitoarele de zbor. După decolare, a venit la noi şi a încercat să îi explice colegului că nu este nicio problemă, că totul este bine. Îmbărbătări insuficiente pentru un om care are fobie de zbor. Eforturile stewardesei au continuat. I-a adus un calmant, apă, iar după câteva minute a venit cu o cutie de culori, mai multe planşe şi puzzle-uri pentru a-i distrage atenţia panicardului de la zbor. Cum nu s-a lăsat calmat, l-a invitat la o plimbare în zona din faţă a avionului (acolo unde însoţitoarele de bord întâmpină pasagerii), iar după câteva minute colegul nostru s-a întors alt om. Mult mai relaxat, mai calm şi cu atacul de panică rezolvat. 

Numele doamnei este MARTHA DROPOL, iar dacă zburaţi cu Tarom şi o întâlniţi salutaţi-o din partea noastră. Lucrează de 27 de ani ca însoţitoare de zbor, este un om calm, cu o voce liniştitoare şi o privire pătrunzătoare. 

Iar eu, care nu am niciun fel de teamă de avioane (doar am crescut şi locuiesc la câţiva paşi de Aerodromul de la Strejnicu), recunosc că a fost cel mai plăcut şi mai relaxant zbor din viaţa mea. Şi abia aştept următoarea călătorie în care sper să o reîntâlnesc pe Martha, un OM cu majuscule, un OM cum rar întâlneşti! 

Felicitări doamnă şi sunt mândră că am putut să vă întâlnesc! 

PS: Pentru că am uitat să îi fac doamnei o poză, am "furat" una de pe pagina de Facebook a domniei sale

PS1. La despărţire, doamna ne-a îmbrăţişat pe fiecare dintre noi şi ne-a spus că a fost o plăcere să ne aibă pasageri. Mai rar oameni încântaţi atunci când întâlnesc atât de mulţi ziarişti. 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro