Luni, 29 aprilie 2024 - 10:26:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Funcţionari din Primărie, reţinuţi în dosarul White TOWER! Direcţia de Dezvoltare Urbană a Primăriei Ploieşti decapitată!


9 februarie 2024

Nouă persoane au fost conduse la audieri după descinderile procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti la Primăria lui Andrei Volosevici.  Senin, edilul a organizat ieri o pseudo conferinţă de presă, la braţ cu prefectul Virgil Nanu, încercând să arate public că nu îi pasă de ceea ce se întâmplă. Puţin forţat exerciţiul său de imagine, iar edilul în stilul caracteristic le-a spus ziaristilor că „primarul nu are de unde să ştie ce face femeia de serviciu”. Doar că procurorii nu veniseră să verifice modul în care îşi desfăşoară activitatea doamnele de la curăţenie, ci decapitau poate cea mai importantă direcţie din Primăria Ploieşti: Direcţia Generală de Dezvoltare Urbană (în traducere Direcţia de Urbanism), adică locul unde sunt făcuţi paşii pentru imaginea municipiului...sau asa ar trebui...

În urma percheziţiilor de joi, nouă persoane au fost conduse la audieri, au fost ridicate documente şi computere. Astăzi a venit vestea bombă: Pentru început trei persoane au fost reţinute! Vorbim despre şefii Direcţiei. Rita Neagu, directorul adjunct al Direcţiei, Lucian Bălescu, şeful Serviciului Verificare şi Controlul Documentaţii Publice, dar şi o a treia persoană, a cărei identitate nu a fost dezvăluită. Toţi trei vor merge în faţa instanţei cu propunere de arest preventiv.

Iar surse juridice susţin că vor exista propuneri de arest preventiv pentru cel putin încă trei persoane.

Grav este că în acest moment, la Ploieşti, nu mai poate fi emis niciun act în domeniul urbanismului, iar primarul încă este liniştit şi continuă să aibă reacţii copilăreşti la o problemă care afectează grav imaginea municipiului.

Conform Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiesti,  „în perioada 2018 – 2022, un dezvoltator imobiliar din Ploiești a edificat un imobil cu destinația de locuințe colective, în municipiul Ploiești, fără a respecta prevederile autorizațiilor de construire și a documentațiilor tehnice aferente, încălcând totodată regulile stabilite prin Planul Urbanistic Zonal, fiind construit un etaj în plus, cu 30 apartamente. Ulterior, pentru intabularea imobilului, mai multi funcționari publici din cadrul instituțiilor cu atribuții în domeniul urbanismului și cadastrului, au întocmit în fals o serie de documente care atestau recepția lucrărilor de construcție, pe care dezvoltatorul imobiliar le-a folosit la înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară. Totodată, dezvoltatorul imobiliar a încheiat o serie de promisiuni și contracte de vânzare-cumpărare, prin care a indus în eroare cumpărătorii, de la care a încasat contravaloarea a 24 apartamente, deși acestea erau construite și intabulate ilegal, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproximativ 705.000 euro. În urma cercetărilor declanșate, în anul 2023, reprezentanții autorităților locale au dispus aducerea construcției la forma autorizată, respectiv desființarea celor 30 apartamente edificate ilegal”.

Aceeasi sursă precizează că se fac cercetări:  

- față de reprezentanții dezvoltatorului imobiliar pentru săvârșirea a 2 infracțiuni de complicitate la fals intelectual, infracțiunea de uz de fals, 2 infracțiuni de uz de fals în formă continuată (cu câte 15 acte materiale), fals în declarații, 8 infracțiuni de înșelăciune,

- față de 4 funcționari publici pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual și 8 infracțiuni de complicitate la înșelăciune,

- față de 2 funcționari pentru săvârșirea a 2 infracțiuni de fals intelectual și 8 infracțiuni de complicitate la înșelăciune,

- față de alte persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la fals intelectual și complicitate la înșelăciune.

Ploieştiul este blocat în acest moment, iar primarul Andrei Volosevici, asemenea unui dependent, continuă să nege realitatea. Deşi Direcţia de Dezvoltare Urbană este în subordinea sa directă!

De ce oare atâta linişte? 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro