Vineri, 29 martie 2024 - 11:21:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cine este Brigitte Trogneux, prima doamnă a Franţei


9 mai 2017

Prima doană a Franţei va fi Brigitte Trogneux, soţia preşedintelui Emmanuel Macron. Are 64 de ani şi este cu 25 de ani mai în vârstă decât Macron.

„Dacă voi fi ales – nu, îmi cer scuze, când vom fi aleşi – ea va fi acolo, cu un rol şi un loc”, a fost declaraţia lui Emmanuel Macron, înainte de alegerile care au avut loc duminică.

În timpul unui discurs din campania electorală, cei doi s-au sărutat, iar Macron a declarat: „Nu o voi ascunde. Este aici, în viaţa mea, întotdeauna a fost. (…) Îi datorez foarte mult pentru că ea a avut o contribuţie importantă la transformarea mea în persoana care sunt astăzi”.

Cei doi s-au întâlnit prima dată atunci când Macron avea doar 15 ani. „La vârsta de 17 ani, Emmanuel mi-a spus: Orice ai face, mă voi căsători cu tine”, a povestit Trogneux, anul trecut, pentru revista Paris Match.

Relaţia a început după ce Macron a jucat în piesele de teatru ale lui Trogneux, atunci când avea doar 18 ani, la o şcoală iezuită privată din Amiens, nordul Franţei.

La acel moment, Brigitte Auziere, căsătorită, cu trei copii, se ocupa de clubul de teatru, iar Macron, un iubitor de literatură care visa să fie romancier, era membru al clubului.

Ulterior, Macron s-a mutat la Paris pentru ultimul an de liceu. La acel moment, a povestit el, s-au sunat unul pe altul tot timpul, petrecând ore întregi la telefon.

„Nu era un adolescent. Avea o relaţie de egalitate cu alţi adulţi”, a povestit ea într-un documentar de televiziune.

În cele din urmă, Brigitte s-a mutat în capitala franceză pentru a fi alături de iubitul său şi a divorţat. Cei doi sunt împreună de atunci, însă căsătoria a avut loc abia în 2007, fără ca Trogneux să ia numele soţului său.

Emmanuel Macron, un fost bancher pe domeniul de investiţii este cunoscut pentru că a fost ministrul al Economiei în perioada 2014-2016, fiind promovat în politică de actualul lider de la Elyseel, Francois Holland.

A pus bazele unei mişcări politice nepartizane cu scopul declarat de a depăşi limitele unor formaţiuni tradiţionale de dreapta sau stânga prin politici care combină protecţia statului şi libertatea pieţei pentru a încuraja inovaţia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro