Vineri, 26 aprilie 2024 - 5:42:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bac-ul 2013 va fi fără camere de supraveghere


6 iunie 2012

bacÎn acest an, la examenul de Bacalaureat se vor folosi camere de supraveghere, însă începând cu 2013 s-ar putea renunţa la acest sistem, potrivit Realitatea.net.


În acest caz, supravegherea la BAC ar fi făcută de voluntari, a anunţat ministrul educaţiei, Liviu Pop.
Mă gândesc la o metodologie de bacalaureat anul viitor care să nu prevadă camere de luat vederi în sălile de clasă. Să vină voluntarii să se implice mai mult, studenţii, ONG-urile care vor să asigure transparenta. Nu cred că în România trebuie să mergem pe premisa că profesorul are intenţia sau interesul să nu facă dreptate şi să supravegheze corect. Cred că am depăşit această barieră", a spus Liviu Pop.


Liviu Pop a declarat că până în 2013 va fi instalat un sistem de supraveghere în toate centrele din ţară. Camerele video folosite la supravegherea examenului de bacalaureat vor fi folosite în cadrul unei campanii de prevenţie a violenţei în şcoli. Toate clasele vor fi monitorizate.


La nivelul Ministerului Educaţiei va începe o campanie de prevenţie a violenţei în şcoli, care va fi implementată cu ajutorul camerelor folosite la Bacalaureat. Vom instala un sistem de supraveghere, ca să monitorizăm ce se întâmplă în clase. La Bucureşti, încă de anul acesta va fi instalat acest sistem, unde se va vedea la Ministerul Educaţiei ce se întâmplă în fiecare clasă. Încă nu avem banii necesari pentru toate centrele. În 2013, părinţii cu un singur click vor vedea ce se întâmplă în clase", a spus ministrul Educaţiei, care a explicat că atât susţine protecţia şi pază în şcoli


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro