Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 3:56:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Unioniştii merg de 1 Decembrie la Bruxelles


27 noiembrie 2016

Sute de români de pe ambele maluri ale Prutului vor manifesta la Bruxelles pentru a spune că naţiunea română este împărţită în două, anunţă Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

Unioniştii din Republica Moldova şi România vor sărbători 1 Decembrie în faţa Parlamentului European, informează Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

Pe lângă manifestaţia stradală care va începe în Rond-Point Robert Schuman la ora 14:30, reprezentanţii organizaţiilor civice vor avea întrevederi cu europarlamentari şi cu comunitatea de români din Belgia, iar la finalul mitingului este preconizată o conferinţă de presă, în cadrul cărora vor prezenta situaţia reală din Republica Moldova şi perspectivele raportului Chişinău – Bucureşti – Bruxelles, se precizează în comunicatul de presă remis Epoch Times.

Unioniştii mai informează că întâlnirea delegaţiei lor cu europarlamentarii va avea loc la ora 10:00, la Parlamentul European, Batiment Willy Brandt, sala WIB 02M068, după care, la ora 16:00, reprezentanţii organizaţiilor civice vor susţine o conferinţă de presă (Euraffex, Rue Archimède 11, 1000), iar începând cu ora 19:00 aceştia vor dialoga cu comunitatea de români din Belgia.

"Suntem un singur popor în ambele state. Pe 1 Decembrie, de ziua naţională românilor, vrem să se afle şi la instituţiile europene adevărul despre Republica Moldova. Altfel, Republica Moldova va rămâne mereu într-o zonă gri, în care fraudele şi minciuna domină. Europa trebuie să ştie”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Ziua Naţională a României va fi marcată de către unionişti şi la Chişinău şi Alba Iulia. Un tricolor de 1 kilometru va fi întins pe 1 Decembrie în centrul Chişinăului, între Parlament şi Academia de Ştiinţe a Moldovei, iar la Alba Iulia, la festivităţile organizate de autorităţile locale cu prilejul împlinirii a 98 de ani de la Marea Unire va fi inclus mesajul „Basarabia e România”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro