Luni, 25 septembrie 2017 - 2:02:46
EUR
EURO = 4.595 RON
Moneda euro a scazut
USD
USD = 3.8316 RON
Dolarul american a scazut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

România are 139,3 deţinuţi la 100.000 de locuitori


3 mai 2013

Suprapopularea reprezintă o problemă pentru jumătate dintre administraţiile penitenciare din Europa, potrivit raportului Council of Europe Penal Statistics (SPACE I) pe anul 2011, dat publicităţii la Strasbourg.

În medie, în septembrie 2011, închisorile europene se aflau la limita capacităţii lor, cu 99,5 deţinuţi la o sută de locuri disponibile.

Studiul SPACE, care este publicat anual şi este realizat pentru Consiliul Europei de Criminology and Criminal Law Institute din cadrul Universităţii din Lausanne, oferă o vedere de ansamblu asupra populaţiilor deţinute în instituţii penale de-a lungul Europei (SPACE I), dar şi a persoanelor plasate sub supraveghere în regim de eliberare condiţionată (SPACE II).


Suprapopularea rămâne o problemă majoră în pofida unei scăderi cu 2 procente a totalului persoanelor deţinute în închisori pe parcursul lui 2011: în septembrie 2011 se aflau 1.825.356 de deţinuţi în instituţii penale din Europa faţă de 1.861.246 în 2010.


Pe de altă parte, media populaţiei din închisorile europene a crescut de la 149 la 154 de deţinuţi la 100.000 de locuitori în 2011, în condiţiile în care creşterile şi scăderile de populaţii din închisori nu sunt distribuite uniform pe ţări. Astfel, numărul de administraţii penitenciare care sunt nevoite să găsească soluţii pentru a contra suprapopularea rămâne ridicat.


Persoanele care ispăşeau o sentinţă definitivă în septembrie 2011 se aflau după gratii în special pentru infracţiuni legate de droguri (17,5%), furt (17,5%), jaf (12%) şi omucidere (12%). Media încarcerărilor pe parcursul lui 2010 a fost de 9 luni, iar cea a detenţiei preventive premergătoare procesului de 5 luni.

Vârsta medie a populaţiei din închisorile europene a fost de 33 de ani, femeile reprezentând 5% din totalul acestei populaţii. În medie, 21% dintre deţinuţi erau străini, cu toate că au fost înregistrate diferenţe semnificative între ţări: în ţările din Europa de Est străinii nu reprezentau decât circa 2% din populaţia penitenciară, în timp ce în Europa de Vest aceştia reprezentau de regulă peste 30%.


Aproximativ 21% dintre deţinuţi se aflau în detenţie premergătoare procesului, iar 27% se aflau în aşteptarea unei sentinţe finale din partea justiţiei. În medie, 26% dintre toţi prizonierii condamnaţi ispăşeau pedepse cu închisoarea de mai puţin de un an, în timp ce alte 26 procente ispăşeau pedepse de unul până la 3 ani, iar 48% avea pedepse mai mari. 14% dintre cei condamnaţi ispăşeau pedepse mai lungi de 10 ani.

Mortalitatea medie era de 28 de morţi la 10.000 de deţinuţi, iar sinuciderea era motivul a 24% din toate decesele. Media de bani cheltuiţi zilnic pentru un deţinut a fost 93 de euro în 2010, cu toate că au existat diferenţe importante între ţări (de la 3 la 750 de euro).


Potrivit aceleiaşi surse, România se numără printre cele 34 de ţări, din 51 analizate, care la 1 septembrie 2011 aveau cea mai mare rată a populării penitenciarelor, cu 139,3 deţinuţi la 100.000 de locuitori, în condiţiile în care media europeană în acel an era de 122,2 deţinuţi la 100.000 de locuitori.

Vârsta medie a deţinuţilor în ţara noastră era la aceeaşi dată de 34 de ani. Din totalul deţinuţilor (29.823), 1.356 erau femei (4,5%) din care 11 (0,8%) de origine străină. Din totalul deţinuţilor, străini erau 208 (0,7%).

În România, 5.696 de deţinuţi se aflau în închisoare pentru omor, 537 - pentru atacuri, 1.652 - pentru viol, 92 - pentru alte agresiuni sexuale, 4.712 - pentru furt, 8.296 pentru alte tipuri de tâlhării, 50 - pentru infracţiuni economice, 1.100 - pentru droguri, 2 - pentru terorism, 114 - pentru crimă organizată şi 4.027 pentru alte infracţiuni.

Sursa: Agerpres


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(33 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu foto

Scoala de Arte Frumoase PloiestiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Este posibil sa aveti o zi tensionata din cauza neintelegerilor cu un coleg de munca sau un partener de afaceri. Se pare ca nu prea reusiti sa va concentrati. Ar fi bine sa amanati deciziile importante.
Va sfatuim sa evitati discutiile in contradictoriu.
taur S-ar putea sa fiti stresat de o lucrare pe care trebuie sa o terminati urgent. Este posibil ca relatiile sentimentale sa aiba de suferit daca amanati o calatorie planificata cu mai mult timp in urma. Partenerul de viata nu prea crede ca sunteti cu adevarat ocupat. Va recomandam sa aveti rabdare si sa va pastrati calmul.
GEMENI RAC
gemeni Aveti mari sanse de succes intr-o calatorie de afaceri. Este recomandabil sa evitati discutiile in contradictoriu cu cei care va insotesc. Dupa-amiaza aveti posibilitatea sa rezolvati o problema sentimentala mai veche.
Pe plan financiar, nu este cazul sa va faceti griji. Banii de care aveti nevoie vor aparea in curand.
rac Dimineata aveti tendinta de a deveni irascibil si riscati sa ii dati partenerului de viata o replica nejustificat de dura. Daca vreti sa evitati tensionarea relatiei, fiti pregtit sa va cereti scuze imediat! Nu este o zi buna pentru afaceri, dar nici pentru intalnirile cu prietenii.
Dupa-amiaza este posibil sa va decideti, in sfarsit, sa va ocupati de sanatatea dumneavoastra, urmand sfatul unei persoane varstnice din familie.
LEU FECIOARĂ
leu S-ar putea sa fiti indispus din cauza unei nereusite in afaceri.
Nu este exclus sa aveti o discutie aprinsa cu persoana iubita, daca va schimbati in ultima clipa planurile pentru zilele urmatoare.
Ar fi bine sa va limitati la activitati simple si sa va odihniti mai mult.
fecioara Se pare ca nu sunteti intr-o forma fizica prea buna si va enervati foarte usor.Nu este o zi favorabila deciziilor importante sau planurilor de viitor. Va recomandam sa nu semnati documente oficiale.
Evitati discutiile in contradictoriu!
BALANŢĂ SCORPION
balanta Nu este exclus sa aveti discutii in familie din cauza unor probleme financiare. Puteti evita o situatie neplacuta daca tineti cont si de dorintele celorlalti. Va sfatuim sa nu incepeti mai multe treburi deodata, pentru ca riscati sa nu terminati niciuna. Ar fi bine sa acordati mai mult timp odihnei.

scorpion Astazi nu sunteti prea comunicativ si ar fi bine sa amanati toate intalnirile importante. Va sfatuim sa nu va ocupati de chestiuni importante, care necesita o buna capacitate de comunicare.
In schimb, puteti sa rezolvati cu usurinta mici probleme din locuinta.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Entuziasmul de care dati dovada ar putea sa va atraga invidia unor persoane din anturaj. Este posibil sa aveti discutii cu persoana iubita, care va reproseaza ca petreceti prea mult timp cu prietenii.
Va sfatuim sa acordati mai multa atentie familiei.
capricorn S-ar putea sa intampinati dificultati in relatiile sociale si sa fiti atras intr-un conflict. Eastrolog.ro va recomanda sa evitati discutiile aprinse, care pot degenera in cearta.
Ar fi bine sa acceptati ajutorul prietenilor si al familiei, daca vreti sa terminati cu bine ce v-ati propus.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Dimineata s-ar putea sa fiti confuz din cauza unor probleme de natura sentimentala si sa va concentrati mai greu. Puteti castiga sume mici din colaborari, dar eastrolog.ro va sfatuieste sa fiti prudent.
Tineti cont de sugestiile unei persoane cu experienta!
pesti Este posibil sa va treziti cu o stare de nervozitate nejustificata si sa aveti reactii necontrolate fata de cei apropiati. Riscati sa jigniti o femeie din anturaj si sa va para rau mai tarziu. Astazi este recomandat sa nu incheiati afaceri si sa nu semnati documente oficiale. Spre seara, s-ar putea sa luati o decizie inspirata in privinta unei calatorii.
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 septembrie 2017
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
stiriactuale.ro