Marţi, 21 noiembrie 2017 - 9:59:20
EUR
EURO = 4.6495 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.9913 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

România are 139,3 deţinuţi la 100.000 de locuitori


3 mai 2013

Suprapopularea reprezintă o problemă pentru jumătate dintre administraţiile penitenciare din Europa, potrivit raportului Council of Europe Penal Statistics (SPACE I) pe anul 2011, dat publicităţii la Strasbourg.

În medie, în septembrie 2011, închisorile europene se aflau la limita capacităţii lor, cu 99,5 deţinuţi la o sută de locuri disponibile.

Studiul SPACE, care este publicat anual şi este realizat pentru Consiliul Europei de Criminology and Criminal Law Institute din cadrul Universităţii din Lausanne, oferă o vedere de ansamblu asupra populaţiilor deţinute în instituţii penale de-a lungul Europei (SPACE I), dar şi a persoanelor plasate sub supraveghere în regim de eliberare condiţionată (SPACE II).


Suprapopularea rămâne o problemă majoră în pofida unei scăderi cu 2 procente a totalului persoanelor deţinute în închisori pe parcursul lui 2011: în septembrie 2011 se aflau 1.825.356 de deţinuţi în instituţii penale din Europa faţă de 1.861.246 în 2010.


Pe de altă parte, media populaţiei din închisorile europene a crescut de la 149 la 154 de deţinuţi la 100.000 de locuitori în 2011, în condiţiile în care creşterile şi scăderile de populaţii din închisori nu sunt distribuite uniform pe ţări. Astfel, numărul de administraţii penitenciare care sunt nevoite să găsească soluţii pentru a contra suprapopularea rămâne ridicat.


Persoanele care ispăşeau o sentinţă definitivă în septembrie 2011 se aflau după gratii în special pentru infracţiuni legate de droguri (17,5%), furt (17,5%), jaf (12%) şi omucidere (12%). Media încarcerărilor pe parcursul lui 2010 a fost de 9 luni, iar cea a detenţiei preventive premergătoare procesului de 5 luni.

Vârsta medie a populaţiei din închisorile europene a fost de 33 de ani, femeile reprezentând 5% din totalul acestei populaţii. În medie, 21% dintre deţinuţi erau străini, cu toate că au fost înregistrate diferenţe semnificative între ţări: în ţările din Europa de Est străinii nu reprezentau decât circa 2% din populaţia penitenciară, în timp ce în Europa de Vest aceştia reprezentau de regulă peste 30%.


Aproximativ 21% dintre deţinuţi se aflau în detenţie premergătoare procesului, iar 27% se aflau în aşteptarea unei sentinţe finale din partea justiţiei. În medie, 26% dintre toţi prizonierii condamnaţi ispăşeau pedepse cu închisoarea de mai puţin de un an, în timp ce alte 26 procente ispăşeau pedepse de unul până la 3 ani, iar 48% avea pedepse mai mari. 14% dintre cei condamnaţi ispăşeau pedepse mai lungi de 10 ani.

Mortalitatea medie era de 28 de morţi la 10.000 de deţinuţi, iar sinuciderea era motivul a 24% din toate decesele. Media de bani cheltuiţi zilnic pentru un deţinut a fost 93 de euro în 2010, cu toate că au existat diferenţe importante între ţări (de la 3 la 750 de euro).


Potrivit aceleiaşi surse, România se numără printre cele 34 de ţări, din 51 analizate, care la 1 septembrie 2011 aveau cea mai mare rată a populării penitenciarelor, cu 139,3 deţinuţi la 100.000 de locuitori, în condiţiile în care media europeană în acel an era de 122,2 deţinuţi la 100.000 de locuitori.

Vârsta medie a deţinuţilor în ţara noastră era la aceeaşi dată de 34 de ani. Din totalul deţinuţilor (29.823), 1.356 erau femei (4,5%) din care 11 (0,8%) de origine străină. Din totalul deţinuţilor, străini erau 208 (0,7%).

În România, 5.696 de deţinuţi se aflau în închisoare pentru omor, 537 - pentru atacuri, 1.652 - pentru viol, 92 - pentru alte agresiuni sexuale, 4.712 - pentru furt, 8.296 pentru alte tipuri de tâlhării, 50 - pentru infracţiuni economice, 1.100 - pentru droguri, 2 - pentru terorism, 114 - pentru crimă organizată şi 4.027 pentru alte infracţiuni.

Sursa: Agerpres


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(33 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Consultatii medicale de calitate

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateAti fost victima unui accident de circulatie? Noi va ajutam sa obtineti banii cuveniti din asigurarea RCA

Din aceeaşi categorie:


loading...Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu foto

Scoala de Arte Frumoase PloiestiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Aveti sanse de reusita in plan profesional si in activitatile casnice. Schimbarile pe care intentionati sa le faceti pot fi bine primite daca aveti grija sa cereti si parerea celor din jur. Va sfatuim sa nu faceti exces de zel asumandu-va prea multe responsabilitati, pentru ca exista riscul sa nu le faceti fata. In a doua parte a zilei este posibil sa va intalniti cu o persoana deosebita. taur Nu este o zi prea buna pentru intalniri cu prietenii si nici pentru afaceri. Cei din jur ar putea sa nu va inteleaga corect dorinta de schimbare. In plan sentimental, este de asteptat ca lucrurile sa aiba o evolutie pozitiva.Recomandarea eastrolog.ro este sa aveti grija nu neglijati problemele profesionale.
GEMENI RAC
gemeni In prima parte a zilei este posibil sa va intalniti cu o cunostinta cu care nu v-ati vazut de mult timp si sa fiti invitat la o reuniune. In plan sentimental ar fi bine sa nu lasati neintelegerile si tensiunile sa se acumuleze. Este momentul sa fiti onest si sa recunoasteti unde ati gresit. rac Aveti posibiltatea sa faceti o schimbare benefica in relatia cu persoana iubita. In a doua parte a zilei s-ar putea sa participati la o intrunire cu persoane apropiate. Aveti grija sa nu monopolizati conversatia! Va sfatuim sa evitati discutiile in contradictoriu cu o femeie.
LEU FECIOARĂ
leu In prima parte a zilei sunteti in forma si dispus sa va asumati o serie de riscuri pentru a rezolva cateva probleme legate de camin. Partenerul de viata va sustine. Aveti posibilitatea sa incheiati contracte avantajoase si sa faceti investitii inspirate, dar eastrolog.ro va sfatuieste sa fiti prudent. Este posibil sa primiti o veste buna de departe fecioara Este o zi buna pentru a face schimbari in casa. Puteti sa incepeti lucrari de reparatii, reamenajari, zugravit etc. La nevoie, puteti sa apelati la ajutorul prietenilor. S-ar putea ca o persoana mai in varsta sa va enerveze cu sugestiile sale insistente si sa ajungeti la discutii aprinse.
BALANŢĂ SCORPION
balanta Ar fi bine sa nu va faceti un program strict pentru azi, fiindca este putin probabil sa il puteti respecta. Inainte de amiaza s-ar putea sa aveti de alergat pentru a rezolva o problema a partenerului de viata.Este un moment propice pentru a va ocupa de problemele financiare ale familiei. Puteti sa va bazati pe intuitie. scorpion Aveti idei ingenioase, pe care ar fi bine sa le discutati cu cei apropiati. Este o zi buna pentru a face planuri in privinta unei investitii. O ruda mai in varsta v-ar putea face o surpriza placuta, oferindu-va sprijin financiar si moral. Ar fi bine sa acordati mai multa atentie partenerului de viata.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Se pare ca sunteti preocupat de problemele profesionale si aveti tendinta sa neglijati relatia cu persoana iubita. Nu este o zi buna pentru afaceri, fiindca exista riscul sa suferiti o pierdere importanta. Va sfatuim sa va limitati la activitati de rutina si sa va odihniti mai mult. capricorn La locul de munca sau in afaceri, astazi nu este indicat sa va implicati in activitati importante. Va sfatuim sa amanati eventualele negocieri sau planuri de viitor privind investitiile. Ar fi bine sa petreceti seara impreuna cu partenerul de viata.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Contextul astral al zilei este favorabil Varsatorilor in plan profesional si in afaceri. In prima parte a zilei va simtiti in forma si aveti convingerea ca nimic nu va poate sta in cale. Va incurajeaza si faptul ca relatiile cu colegii sau cu partenerii de afaceri sunt foarte bune. Va sfatuim sa va pastrati realismul si sa evitati speculatiile. pesti Chiar daca aveti multe probleme de rezolvat azi, puteti fi optimist. Este de asteptat sa fiti intr-o forma excelenta si aveti sanse mari sa realizati tot ce v-ati propus. Este posibil sa intampinati dificultati in comunicarea cu colegii sau cu partenerii de afaceri, asa ca va sfatuim sa va exprimati cat mai clar si sa va asigurati ca ceilalti va inteleg corect. Acordati mai multa atentie relatiilor sentimentale!
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2017
Autentificare
stiriactuale.ro