Joi, 28 martie 2024 - 11:22:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Parlamentul Republicii Moldova poate fi dizolvat


24 noiembrie 2015

Parlamentul de la Chisinau poate fi dizolvat, dacă în decursul a trei luni nu va fi institutit un Guvern, asta deşi au rămas mai puţin de 6 luni până la expirarea mandatului preşedintelui ţării, susţine Curtea Constituţională a Republicii Moldova

„Parlamentul urmează a fi dizolvat în termen de 3 luni, chiar dacă această perioadă se circumscrie în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui ţării”, anunţă Curtea Constituţională, potrivit independent.md.

Astfel, după expirarea termenului de trei luni, dizolvarea Parlamentului este iminentă, iar Legislativul nu mai are dreptul la alte tentative de formare a Guvernului.

Sesizarea a fost depusă la CC de către socialiştii Igor Dodon, Corneliu Furculiţă şi Adrian Lebedinschi.

Guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Streleţ a căzut la 29 octombrie, la mai puţin de 100 de zile de la învestire. Acesta a fost demis ca urmare a unei moţiuni de cenzură a socialiştilor şi comuniştilor, sprijinită şi de către deputaţii democraţi din coaliţia de guvernare.

Anterior, preşedintele interimar al liberal-democraţilor Valeriu Streleţ a declarat că PLDM nu va participa la negocieri cu Partidul Democrat, privind intrarea într-o nouă alianţă de guvernare.

PD, PL şi deputaţii din grupul Leancă au iniţiat negocieri privind constituirea unei noi alianţe de guvernare. Totodată, PD a iniţiat negocieri cu Partidul Comuniştilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro