Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 8:25:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Lătrăi şi mojici


5 decembrie 2014

De 25 de ani, trăim într-o democraţie înţeleasă după bunul plac al fiecăruia.

Trăirea angoasă a căpătat un efect de turmă aplicat sistematic şi mă duce cu gândul la ceea ce spunea Albert Einstein: "În faţa Lui Dumnezeu suntem toţi la fel de deştepţi, dar şi la fel de proşti".

În societatea românească, laşitatea şi comoditatea au fost exploatate la maxim, nu de somităţi, ci de personaje caragialiene, care s-au prins din vreme cum stă treaba. Într-un cuvânt, au prins din zbor starea de spirit a mulţimii.

Mi se va spune poate că sunt sarcastic, dar consider că nu sunt decât realist. Mojici depăşiţi de era vitezei, dau cu barosul în creştetul capului tânărului vlăstar, mergând pe ideea "lasă-l că are timp", însă nu este deloc aşa. Folosind termeni populari, dar care sunt de actualitate, vin şi spun că acei indivizi "şi-au trăit traiul, şi-au mâncat mălaiul", gata!

Incompetenţii au atins punctul culminant. Răsăriţi precum ciupercile după ploaie unde a fost îngrăşământul mai consistent, lătrăii îşi fac numărul, jucându-şi astfel foarte bine rolulurile în piesa în care ei sunt simplii figuranţi.

Tot o vorbă din popor spune că "tăcerea e ca mierea", iar "capul ce se pleacă sabia nu-l taie"... dar nici lumina soarelui nu o vede! Atitudinea umilă nu duce decât la o stagnare bolnăvicioasă şi întârzierea procesului de evoluţie.

Pentru identitatea noastră, este primordial să ne respectăm tradiţia şi valorile. Eu militez pentru unitate în jurul culturii şi patrimoniului naţional. Mareşalul Ion Antonescu spunea că: "Un popor care nu respectă trecutul şi datina creştină, un popor care îşi pierde credinţa, un popor care nu cultivă iubire pentru morţii şi strămoşii săi, este un popor condamnat!"

Uneori, mi se strecoară în suflet sentimentul de deznădejde şi mă gândesc... Oare patria mea îmi oferă stabilitatea şi respectul pe care eu i le acord necontenit? Îmi vin atunci în minte versurile lui Nichita: "Doamne! Poporul meu nu se spală de mine! Eu nu mă spăl de poporul meu!" şi astfel am un singur crez: Patria română nu se leapădă de noi! Comportarea mişelească la adresa semenilor, este o pată pe obrazul ţării, care rămâne impregnată peste generaţiile viitoare. Tolerarea în societate a lătrăilor şi mojicilor, duce la părtinirea acestora şi nu vom mai avea dreptul să arătăm spre ei când iar şi iar ne vor murdări principiile.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro