Marţi, 19 martie 2024 - 5:29:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum să trăieşti... la Ploieşti!


26 iunie 2016

Iată o bună întrebare pentru cei care nu cunosc urbea lui Nenea Iancu. Din păcate, marele nostru dramaturg a ironizat în opera sa diverse aspecte sociale ale Ploieştiului, care au rămas de actualitate încă de pe vremea aceea.

În goana nebună a partidelor politice după voturi, s-au făcut concesii şi investiţii absolut idioate.

Astfel, pentru a "nu supăra" ţiganii şi a le lua voturile, nici o formaţiune politică ajunsă la conducerea municipiului nu a rezolvat problema căruţelor care se plimba nestingherite prin oraş. Imaginea de mai jos este surprinsă Sâmbătă după amiază, în zona Spitalului Judeţean.

 

 

După aproximativ doi ani de coşmar pentru ploieşteni, s-au reabilitat liniile de tramvai pe bani europeni. Uau, ce realizare măreaţă a formaţiunilor politice, absolut remarcabilă pentru perioada interbelică, dar nu pentru zilele noastre. S-au câştigat câteva mii de voturi, atât ale unor angajaţi de la TCE Ploieşti (firma care are în jur 2.000 angajaţi), cât şi ale unor nostalgici, care încă dorm în lumea lor. După reabilitarea liniilor de tramvai, a apărut spinoasa întrebare: cu ce mergem pe ele, ca bani de tramvaie nu avem. O investiţie absolut idioată. În diverse colţuri ale lumii se construiesc tunele pe sub mari, pe sub munţi, metrouri sub şi supraterane, în timp ce noi ne scremem câţiva ani să reabilităm linii de tramvai... ca să nu avem cu ce merge pe ele.

Ar exista o soluţie şi pentru asta... mare aducătoare de voturi pentru formaţiunile politice: vagoane trase de caii ţiganilor. Ar trăi decent şi ţiganii şi angajaţii TCE, care s-ar "recalifica" doar foarte puţin. Însă, voturile ar veni grămadă (la alegerile parlamentare din toamnă).

O altă investiţie pe bani europeni, absolut idioată ca realizare, este Parcul Municipal Vest. În imaginea de mai jos, surprinsă aseară în jurul orei 21.30, în plină vară caniculară, nu este o farfurie zburătoare aşa cum pare, este doar fântână arteziană care nu funcţionează.

 

 

Nu contează că este mijlocul verii, că nu există un petec de umbră în parc, cum s-a făcut ora 20.30, cum s-a oprit arteziana. Într-o perioadă extrem de scurtă de la finalizare, parcul arata dezolant. Iarba are aproape un metru înălţime, între dalele aleilor şi ale locului de joacă deja a început să crească vegetaţia, marginea lacului este plină de pui de broaşte pe care le calci în picioare dacă vrei să ajungi la ponton, etc.

Păi domnilor politicieni, când aţi gândit acest parc municipal de 52 hectare, nu v-a dus mintea ca pentru întreţinerea acestuia, veţi avea nevoie de o armată de oameni? Nu va duce mintea ca, în mijlocul verii, într-un parc unde nu există încă umbră, oamenii vin să se recreeze seara? Prin modul in care aţi gândit şi finalizat acest parc aţi luat o grămadă de voturi, însă rezultatul este un mare fiasco.

De gunoaiele şi mizeria din oraş nu mai comentam, că este un subiect interminabil.

Aşa trăiesc în mileniul 3 ploieştenii, ca în urmă cu aproape 100 ani.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro